Dmitri Gubernijev suuttui Venäjän EM-suorituksesta - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Nöyryytys EM-nurmella oli liikaa – Joni Mäen isää solvannut kohukommentaattori mouhosi nyt Venäjän futiksesta: ”Antijalkapalloa!”

Venäläinen urheiluselostaja ja kommentaattori Dmitri Gubernijev menetti malttinsa maan jalkapallomaajoukkueen pudottua EM-kisoista.

Pettyneet venäläisfanit seurasivat ottelua fanialueella Pietarissa. Dmitri Gubernijev sanoi tilanteesta suorat sanat.

23.6. 16:30

Venäjän jalkapallomaajoukkueen taival EM-lopputurnauksessa oli kaukana riemumarssista.

Venäjä putosi jatkosta, vaikka onnistuikin Pietarissa lyömään Huuhkajat 1–0. Avausottelussa tullut 0–3-tappio Belgialle ja lohkon päätöspelissä Tanskalle kärsitty 1–4-löylytys tiesivät Venäjälle B-lohkon jumbosijaa maalierolla 2–7.

Surkeus oli liikaa MatchTV:n tunnetulle urheilukommentaattorille Dmitri Gubernijeville, joka avautui Instagramissa runsaiden huutomerkkien kera.

– Olemme anti-jalkapallon maajoukkue! Pelaamme jalkapalloa surkeasti seuratasolla ja pelaamme jalkapalloa surkeasti maajoukkueessa, Gubernijev voivotteli.

Hänen mielestään venäläisten jalkapalloilijoiden taso on heikko ja pohti, pitäisikö maajoukkuevalmentaja Stanislav Tshertshesovin erota.

Gubernijev tunnetaan Suomessa viime talven hiihtokommenteistaan. Hän muun muassa solvasi alatyylisesti Joni Mäen isää. Myöhemmin Gubernijev tosin pyysi sanojaan anteeksi ja kutsui Mäen ja tämän isän vierailulle luokseen Moskovaan juomaan Koskenkorvaa.

Gubernijev ei ollut ainoa venäläisjulkkis, joka manasi Venäjän esityksiä. Entinen raskaansarjan nyrkkeilytähti Nikolai Valujev piti tulosta harmillisena ja surkeana.

Nykyisin duuman jäsenenä työskentelevä Valujev sanoi Championatin mukaan katsoneensa Tanska-ottelua, mutta tajunneensa Venäjän toisen takaiskun jälkeen, ettei pelistä tule mitään ja sulkeneensa television.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov jaksoi sentään pysyä positiivisena sanoa, että maajoukkueen takana pitää seistä niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?