Huuhkajien raivokas taistelu ei riittänyt Belgiaa vastaan – Suomen ohuet jatkohaaveet nyt muiden käsissä - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Huuhkajien raivokas taistelu ei riittänyt Belgiaa vastaan – Suomen ohuet jatkohaaveet nyt muiden käsissä

Belgia voitti Suomen 2–0 B-lohkon päätöskamppailussa maanantai-iltana.

Huuhkajien Joona Toivio seuraa pettyneenä, kun Belgian pelaajat juhlivat 2–0-maalia.

21.6. 23:51

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue hävisi EM-kisojen B-lohkon päätösottelussa Belgialle 0–2. Koska Tanska voitti Kööpenhaminassa samaan aikaan pelatussa kamppailussa Venäjän 4–1, Suomi jäi lohkossaan kolmanneksi.

Belgia voitti B-lohkon yhdeksällä pisteellä ja Tanska oli toinen kolmella pisteellä. Myös Venäjä ja Suomi keräsivät kolme pistettä, mutta Tanskan maaliero oli parempi.

Huuhkajien jatkopaikka on yhä mahdollinen, mutta se vaatii suotuisia tuloksia muiden lohkojen päätöspeleistä. Suomen maaliero –2 ei ole jatkohaaveiden kannalta järin suotuisa.

Ottelu oli alusta loppuun suvereenia Belgian hallintaa.

Fifa-rankingin ykkösmaa otti pallonhallinnan heti ensiminuuteista lähtien ja alkoi vyöryttää hyökkäyksiä Suomen rangaistusalueen tuntumaan. Huuhkajat joutui vetäytymään syvälle, mutta Belgia ei saanut luotua painostuksestaan huolimatta kovin vaarallisia maalipaikkoja.

Mitä pidemmälle ensimmäinen puoliaika eteni, sitä ankarammin Belgia löi painetta Suomen kenttäpuoliskolle. Jakson lopussa Romelu Lukaku ja Jeremy Doku pääsivät yrittämään lähietäisyydeltä, mutta Lukas Hradecky venyi huipputorjuntoihin.

Suomi ei avausjaksolla juuri hyökkäämään päässyt. Syöttöketjut jäivät lyhyiksi. Kärjessä aloittaneet Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo vaeltelivat pitkiä aikoja ilman ainuttakaan pallokosketusta. Hekin valuivat ajoittain todella syvälle omalle puolustusalueelle.

Suomi avasi toisen puoliajan raikkaasti, mutta Belgia otti hyvin nopeasti hallinnan itselleen.

Kaava oli tuttu: Belgia kierrätti palloa Suomen puolustuskolmanneksella, ja Huuhkajat puolusti tiiviisti ja uhrautuvasti. Runsaan tunnin kohdalla Eden Hazard pääsi yrittämään loistavasta tekopaikasta, mutta Hradecky piti maalinsa puhtaana häikäisevällä reaktiotorjunnalla.

Vain hetken päästä kuparinen rikkoutui, kun Romelu Lukaku tälläsi pallon ohi Hradeckyn. Osuma kuitenkin hylättiin Var-tarkistuksen jälkeen paitsiona, ja Suomi pelastui.

Ilo ei kauaa kestänyt. Keskuspuolustaja Thomas Vermaelen puski 74. minuutilla kulmapotkusta pelivälineen tolpan ja Hradeckyn käsien kautta yli maaliviivan. Osuma merkittiin suomalaisvahdin omaksi maaliksi.

Lukaku naulasi loppulukemat vajaata kymmentä minuuttia myöhemmin. Osuma oli Interin järkälemäiselle tähtihyökkääjälle turnauksen kolmas.

Suomen loppukiri jäi vaisuksi. Se laukoi ottelussa vain kerran kohti Belgian maalia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?