Christian Eriksen: Tanskan tähteä hoitanut lääkäri pyysi anteeksi paljastustaan - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Christian Erikseniä kentällä hoitanut lääkäri pyysi tanskalaisilta anteeksi – koskettava paljastus oli liikaa

Saksalaislääkäri Jens Kleinefeld kertoi medialle Christian Eriksenin ensimmäisistä sanoista sydänpysähdyksen jälkeen.

21.6. 9:52

Saksalainen lääkäri Jens Kleinefeld on pyytänyt Tanskan joukkueen henkilökunnalta anteeksi Christian Eriksenin sydänpysähdyksen jälkeen antamiaan kommentteja.

Uefan lääkintätiimiin kuuluva Kleinefeld oli yksi lääkäreistä, jotka elvyttivät Erikseniä tämän saatua sairauskohtauksen kesken Suomen ja Tanskan EM-ottelun toissa viikon lauantaina. Myöhemmin hän paljasti saksalaismedioille Eriksenin ensimmäiset sanat hänen tultuaan tajuihinsa elvytyksen jälkeen:

– Hitto, olen vain 29-vuotias, Eriksen oli sanonut.

Lue lisää: Nämä olivat Christian Eriksenin ensimmäiset sanat elvytyksen jälkeen – lääkäri kertoi nyt liikuttavasta hetkestä

Tanskan jalkapalloliitossa DBU:ssa Kleinefeldin paljastusta ei katsottu hyvällä.

– On ongelmallista, että Uefan lääkintähenkilökunnan jäsenet kommentoivat tapausta meidän henkilökuntamme sijasta, DBU:n viestintäjohtaja Jakob Høyer totesi Tanskan TV2:lle.

Hänen mukaansa Eriksen ei ollut antanut lupaa kertoa sanoistaan medialle.

– Olemme kertoneen Uefalle, ettei ole sopivaa, että jotain tällaista paljastetaan.

Kleinefeld kertoi itse tanskalaiskanavalle pahoitelleensa Tanskan joukkueen henkilökunnalle sanomisiaan. Hän kertoi, ettei ole ollut paljon tekemisissä median kanssa, ja oli ajatellut haastattelun käsittelevän elvytystoimenpiteitä yleisellä tasolla.

– Ei ollut tarkoitukseni puhua Christian Eriksenistä. Halusin vain puhua siitä, kuinka tärkeää elvytystaito on, Kleinefeld totesi TV2:lle.

Eriksen pääsi kööpenhaminalaisesta sairaalasta kotiin viime perjantaina sen jälkeen, kun hänelle oli asennettu rytmihäiriötahdistin. Hänen pelaajauransa jatko on epävarma.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?