EM-kisat: Hollanti voitti - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Hollannista tuli lohkovoittaja EM-kisoissa

Hollanti voitti Itävallan.

Hollannin Denzel Dumfries juhli voittoa.

18.6. 0:31

Hollannista tuli torstaina jalkapallon miesten EM-lopputurnauksen ensimmäinen lohkovoiton varmistanut joukkue, kun oranssipaidat kaatoivat Amsterdamissa Itävallan 2–0.

Itävalta tai Ukraina voi päästä vielä Hollannin kanssa tasapisteisiin, mutta Hollanti olisi silloinkin keskinäisten pelien perusteella ykkönen.

Hollanti otti kotistadionillaan kuskin paikan heti ottelun alusta. Itävallan David Alaba kaatoi Denzel Dumfriesin rangaistuspotkun arvoisesti ja Memphis Depay vei 11. minuutilla Hollannin pilkulta 1–0-johtoon. 2–0-maalin teki toisella jaksolla Donyell Malenin syötöstä Dumfries. Maali oli laitapuolustajalle kisojen toinen.

Lohkovoitto ei välttämättä palkitse Hollantia erityisen helpolla pudotuspelivastustajalla. Hollanti kohtaa neljännesvälierässä 27. kesäkuuta Budapestissa joko D-, E- tai F-lohkon kolmosen. F-lohkossa kolmanneksi jää suurella todennäköisyydellä Saksa, Portugali tai Ranska.

Kolme pistettä keränneet Ukraina ja Itävalta ratkaisevat maanantaina kakkossijan kohtalon keskinäisessä ottelussaan C-lohkon päätöskierroksella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?