Nämä olivat Christian Eriksenin ensimmäiset sanat elvytyksen jälkeen – lääkäri kertoi nyt liikuttavasta hetkestä

Saksalaislääkäri Jens Kleinefeld kertoi Christian Eriksenin pelastamisesta.

17.6.2021 12:03

Tanskan maajoukkuetähden Christian Eriksenin, 29, sydän pysähtyi viime lauantaina EM-kisaottelussa Suomea vastaan.

Eriksen valahti kentän pintaan, kun ottelua oli pelattu 43 minuuttia. Ympäröivät pelaajat sekä erotuomari tajusivat nopeasti, että hätä on todellinen ja tilanne vakava.

Hoitohenkilökuntaa ryntäsi paikalle ja alkoivat piinalliset minuutit, joiden aikana paikalla ollut ja televisioiden kautta ottelua seurannut miljoonayleisö pystyi vain toivomaan parasta.

Erikseniä pelastamassa oli myös saksalaislääkäri Jens Kleinefeld, joka on nyt kertonut hetkistä medialle.

Lääkärit aloittivat elvytyksen ja käyttivät defibrillaattoria eli sydäniskuria. Kleinefeldin mukaan Eriksen heräsi nopeasti ensimmäisen defibrillaattorin iskun jälkeen.

– Noin 30 sekuntia myöhemmin hän avasi silmänsä ja pystyin puhumaan hänelle suoraan, Kleinefeld kertoi tanskalaisen TV2 Sport -sivuston mukaan.

– Se oli erittäin liikuttava hetki. Tällaisissa hätätapauksissa jokapäiväisessä elämässä onnistumisen mahdollisuus on paljon pienempi.

Kleinefeldin mukaan lääkärit saivat kontaktin Erikseniin vielä kentällä. Eriksen oli vastannut positiivisesti, kun he olivat kysyneet pelaajalta, ”onko hän takaisin”.

– Hitto, olen vain 29-vuotias, Eriksen oli sanonut.

Silloin Kleinefeld oli kertomansa mukaan tajunnut, että Eriksenin aivot ovat kunnossa ja hän toipuu täysin.

Saksalaislääkäri kertoo, että Eriksen oli Parkenin stadionilla tajuissaan ja pystyi reagoimaan. Hänen kuljettamisensa pois stadionilta ja kohti sairaalaa otti kuitenkin aikansa, koska hänen tilansa tarkkailemiseksi piti kehoon kiinnittää erinäisiä laitteita.

Eriksen on ollut siitä asti tutkittavana sairaalassa ja hänen tilansa on pysynyt vakaana.

Eriksen julkaisi tiistaina Instagramissa kuvan sairaalasta.

Tiistaina Instagramissa julkaisemassaan päivityksessä Eriksen kiitti kaikkia saamastaan upeasta tuesta ja kertoi voivansa tilanteeseen nähden hyvin.

Hän myös lähetti tsempit EM-kisoja torstaina kello 19 Belgiaa vastaan jatkavalle Tanskan joukkueelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?