Yksityiskohdat Christian Eriksenin sairaalakuvassa herättivät huomion – lääkärit tekivät päätelmiä tanskalaisen voinnista

BT ja Dagbladet pyysivät alan asiantuntijoita analysoimaan Christian Eriksenin Instagram-kuvan.

17.6.2021 9:15

EM-kisojen ottelussa Suomea vastaan sydämenpysähdyksestä kärsinyt Christian Eriksen on edelleen tarkkailussa sairaalassa Kööpenhaminassa.

Eriksenin tilan tiedetään olevan vakaa. Se, mikä sydämenpysähdyksen aiheutti, on yhä hämärän peitossa.

Moni kuitenkin huokaisi helpotuksesta, kun tanskalaistaituri julkaisi tiistaina kuvan itsestään sairaalanvuoteella. Eriksen hymyilee kuvassa ja näyttää peukaloaan.

Kuvan taustalla näkyy sydänmonitori ja sen lukemat. Norjalaislehti Dagbladet on pyytänyt kardiologi Lars Aabergeä analysoimaan monitorin lukemia. Saman on tehnyt tanskalaislehti BT, joka konsultoi sydäntautien erikoislääkäriä Jörn Bech Laursenia.

Eriksenin pulssi, 62, on norjalaislääkärin mukaan ”hyvä ja sellainen, joka kuuluukin olla”.

– 62 näyttää todella hyvältä, Laursenin arvio puolestaan kuuluu.

Norjalaiskardiologi Aaberg uskaltautuu jopa arvioimaan monitorin lukemien perusteella Eriksenin sydämenpysähdyksen syitä.

– Hän luultavasti kärsi pahasta rytmihäiriöstä, joka aiheutti sydämenpysähdyksen. Se ei näytä vaikuttavan häneen enää, hän kommentoi.

Eriksenin verenpaine 127/71 on kummankin ekspertin mukaan normaali, terveen ihmisen lukema. Samanlaisen arvion saa monitorilla näkyvä hengitystiheys, joka on 16 kertaa minuutissa.

– Kaikki näyttää hyvältä, BT:n haastattelema Bech Laursen totesi.

Aabergillä on valoisa näkemys Eriksenin tulevaisuudesta. Paluuta viheriöille hän ei kuitenkaan uskalla luvata.

– Minulla on kuvan perusteella pelkästään hyviä uutisia. En näe syytä, miksei hän voisi palata aikanaan normaaliin elämään. Toisaalta huippu-urheilua ei suositella ihmisille, jotka ovat kärsineet sydämenpysähdyksestä. Se on nähty aiemminkin vastaavissa tapauksissa, Aaberg linjasi.

Ilman Erikseniä pelaava Tanska kohtaa torstaina Belgian. Ottelu alkaa kello 19.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?