Maalintekijän raivokas huutelu hämmensi EM-kisoissa – tähtipelaaja Uefan syyniin: uhkana 10 ottelun pelikielto

Euroopan jalkapalloliitto Uefa tutkii Itävallan Marko Arnautovicin eleet ja puheet sunnuntain EM-ottelun aikana.

Marko Arnautovicia epäillään rasistisesta kielenkäytöstä.

15.6.2021 14:55

Itävallan ja Pohjois-Makedonian välisessä jalkapallon miesten EM-ottelussa nähtiin sunnuntaina ison kohun herättänyt välikohtaus.

Hyökkääjä Marko Arnautovic iski Itävallan kolmannen maalin ja tuuletti osumaansa poikkeuksellisen raivokkaasti. Muun muassa The Athletic kertoi maanantaina, että Arnautovicin on epäilty käyttäneen rasistista kieltä vastustajan albanialaistaustaisia pelaajia kohtaan.

Marko Arnautovic näytti kohdistavan sanansa Pohjois-Makedonian albanialaistaustaisille pelaajille.

Arnautovic itse on serbialaistaustainen. Serbian ja sekä Albanian että Pohjois-Makedonian välillä on paljon historiallisia ja poliittisia jännitteitä.

Itävallan kapteeni David Alaba tarttui joukkuekaveriaan kovakouraisesti kasvoista ja yritti rauhoittaa tätä, kun Arnautovic jatkoi purkautumistaan kohti Bukarestin National Arenan yleisöä.

Lue lisää: Hämmentävät kuvat EM-kisoista: pelaaja huuteli raivoissaan maalinsa jälkeen – oma kapteeni tarttui naamasta

Tiistaina uutisoitiin Uefan pyytäneen kurinpitoa tarkastamaan tilanteen. Pohjois-Makedonian jalkapalloliitto (FFM) vaati Uefalta maanantaisessa tiedotteessa ”raskainta rangaistusta” Arnautovicille.

– FFM tuomitsee vahvasti Itävallan Marko Arnautovicin nationalistisen purkauksen, joka oli osoitettu Ezgjan Alioskille, tiedotteessa kirjoitettiin The Guardianin mukaan.

– Vastustamme aina nationalismia, syrjintää ja kaikenlaisia muita loukkauksia ja purkauksia, jotka eivät ole jalkapallon hengen ja yhteisten arvojemme mukaisia.

Uefan kurinpitosääntöjen mukaan rotuun tai etniseen taustaan liittyvissä solvauksissa vähimmäisrangaistus on 10 ottelun pelikielto.

Ottelun jälkeen Arnautovic myönsi käyttäneensä rajua kieltä, mutta kiisti rasismisyytökset.

– Eilen tunteikkaan pelin tiimellyksessä sanottiin sanoja, joita haluan pyytää anteeksi – etenkin ystäviltäni Albaniassa ja Pohjois-Makedoniassa. Haluan sanoa yhden asian selvästi: En ole rasisti! Minulla on ystäviä melkein jokaisessa maassa ja tuen kaikkea moninaisuutta. Kaikki, jotka tuntevat minut, tietävät sen, Arnautovic kirjoitti Instagram-tilinsä Stories-osiossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?