Hämmentävät kuvat EM-kisoista: pelaaja huuteli raivoissaan maalinsa jälkeen – oma kapteeni tarttui naamasta

Marko Arnautovicin maalituuletukset nostattivat kohun.

Itävallan Marko Arnautovic (numero 7) juhli maaliaan huudellen jotain raivokkaasti yleisön, vastustajien ja tv-kameroiden suuntaan. Kapteeni David Alaba puuttui peliin.

14.6.2021 18:53

Itävalta voitti sunnuntaina C-alkulohkon EM-kisaottelussa Pohjois-Makedonian lukemin 3–1. Kuumassa ja värikkäässä ottelussa Itävallan kolmannen maalin iski vaihdosta kentälle tullut Marko Arnautovic.

32-vuotias hyökkääjä, joka seuratasolla edustaa kiinalaista Shanghai Portia, tuuletti maaliaan varsin raivokkaasti.

Ottelun jälkeen sosiaalisessa mediassa levisi syytöksiä Arnautovicin rasistisesta käytöksestä. The Athleticin mukaan Arnautovicin on epäilty käyttäneen rasistista kieltä muun muassa vastustajan albanialaistaustaista Egzon Bejtulaita kohtaan.

Maalinsa jälkeen Arnautovic kävi kiivasta sananvaihtoa Gjanni Alioskin kanssa. The Athletic kirjoittaa, että Alioski on albanialaissyntyinen, Arnautovic serbialaistaustainen.

Marko Arnautovic (vas.) ja Ezgjan Alioski kiistelivät itävaltalaisen maalituuletuksien jälkeen.

Serbian ja Albanian välillä, kuten myös Serbian ja Pohjois-Makedonian välillä, on ollut rajuja jännitteitä historiallisten ja poliittisten tapahtumien vuoksi.

2014 Serbian ja Albanian EM-karsintaottelu Belgradissa päättyi karmivaan sekasortoon. Tuolloin kentälle ilmestyi kauko-ohjattava helikopteri, johon oli kiinnitetty suur-Albanian karttaa esittävä lippu. Serbian pelaaja nappasi lipun käsiinsä, jonka jälkeen joukkueet päätyivät joukkotappeluun. Lopulta katsojia ryntäsi kentälle, ja Albanian pelaajat pakenivat pukusuojaan. Peli lopetettiin 42. minuutilla.

Kun Arnautovic sunnuntaina maalituuletuksensa aikana huuteli jotain katsomoon ja tv-kameroille, puuttui peliin Itävallan kapteeni, saksalaisen Bayern Münchenin tähti David Alaba.

David Alaba puuttui tilanteeseen, kun Marko Arnautovic soitti suutaan.

Alaba sai toiminnastaan rutkasti kiitosta sosiaalisessa mediassa.

Ottelun jälkeen haastatteluissa Arnautovic myönsi käyttäneensä rajua kieltä, mutta kiisti rasismin, kertoo muun muassa saksalaislehti Süddeutsche Zeitung.

– Tietenkin siellä sanottiin asioita, jotka loukkasivat minuakin. Se oli tunteellinen kamppailu. Kaikille ihmisille, jotka tunsivat itsensä loukatuksi: olen pahoillani, olen pahoillani, olen pahoillani, Arnautovic oli sanonut.

Maanantaina Arnautovic otti kantaa asiaan sosiaalisessa mediassa.

– Eilen tunteikkaan pelin tiimellyksessä sanottiin sanoja, joita haluan pyytää anteeksi – etenkin ystäviltäni Albaniassa ja Pohjois-Makedoniassa. Haluan sanoa yhden asian selvästi: En ole rasisti! Minulla on ystäviä melkein jokaisessa maassa ja tuen kaikkea moninaisuutta. Kaikki, jotka tuntevat minut, tietävät sen, Arnautovic kirjoitti Instagram-tilinsä Stories-osiossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?