Peter Schmeichel latasi rajun väitteen – uhattiinko Tanskaa tappiolla EM-painajaisen keskellä?

Peter Schmeichel kommentoi Tanskan ja Suomen EM-ottelun jatkamista maanantaina Good Morning Britain -ohjelmassa.

Kööpenhaminan Parkenilla koettiin lauantaina hyytäviä kauhunhetkiä.

14.6.2021 16:50

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on tiedottanut, että Suomen ja Tanskan välistä EM-ottelua jatkettiin lauantaina Christian Eriksenin sydämenpysähdyksen jälkeen, koska pelaajat tahtoivat niin.

Tanskalaispelaajat ja joukkueen päävalmentaja Kasper Hjulmand ovat kertoneet, että Uefa antoi kaksi vaihtoehtoa: jatkaa peliä vielä lauantaina tai siirtää se sunnuntaille.

Tanskan entisen maalivahtisuuruuden Peter Schmeichelin mukaan Uefan lausunto ei pidä paikkaansa. Hän esitti shokeeraavan väitteen maanantaina Good Morning Britain -ohjelmassa.

– Luin sunnuntaina Uefan virallisen tiedotteen siitä, että he jatkoivat ottelua pelaajien toiveesta. Tiedän, ettei se ole totta, hän latasi.

Schmeichelin mukaan pelaajille annettiin todellisuudessa kolmaskin vaihtoehto: 0–3 luovutusvoitto Suomelle.

– Miettikääpä itse. Oliko se todella pelaajien aloite jatkaa pelaamista? Oliko heillä oikeasti varaa valita? Mielestäni ei. Kuten sunnuntain lehdistötilaisuudessa kuultiin, päävalmentaja katui päätöstä lähettää pelaajat takaisin kentälle, Schmeichel sanoi ohjelmassa.

Päävalmentaja Hjulmand sanoi sunnuntaina, ettei Uefa painostanut pelaajia jatkamaan ottelua.

Lue lisää: Tanskan päävalmentaja katuu ottelun jatkamista: ”Meidän ei olisi pitänyt pelata”

Lukuisat asiantuntijat ja Tanskan pelaajat ovat kritisoineet Uefan toimia painajaismaisessa tilanteessa. Peter Schmeichelin poika, Tanskan maalivahti Kasper Schmeichel sanoi maanantaina, että pelaajat olivat liian järkyttyneitä tehdäkseen järkevän päätöksen ottelun loppuun pelaamisesta.

– Meidät laitettiin tilanteeseen, johon ei olisi pitänyt. Jonkun ylemmän tahon olisi pitänyt linjata, ettei nyt ole aika tehdä tällaista päätöstä, vaan odotamme sunnuntaihin ja päätämme vasta silloin, hän totesi BT:n mukaan.

Lue lisää: Tanskan tähtipelaaja kritisoi ankarasti traagisen EM-ottelun järjestäjiä – vihjailee painostuksesta

Christian Eriksen on yhä sairaalahoidossa Kööpenhaminassa. Hänen tilansa on vakaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?