Jalkapallon EM-kisat: Kasper Smeichel kritisoi Euroopan jalkapalloliitto Uefaa - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Tanskan tähtipelaaja kritisoi ankarasti traagisen EM-ottelun järjestäjiä – vihjailee painostuksesta

Tanskan pelaajat puhuivat medialle maanantaina.

14.6. 12:22

Tanskan EM-joukkueen pelaajat puhuivat maanantaina ensimmäistä kertaa medialle joukkueen tähtipelaajan Christian Eriksenin kärsimän sydänpysähdyksen jälkeen. Eriksen lyyhistyi kentän pintaan lauantaina ottelussa Suomea vastaan.

Median eteen astelivat Martin Braithwaite, Kasper Schmeichel ja Pierre-Emile Höjbjerg.

Ekstrabladetin mukaan Barcelonan hyökkääjä Braithwaite liikuttui kyyneliin puhuessaan viime päivien painajaisesta. Hän kertoi, että päätös pelin jatkamisesta Eriksenin sairaskohtauksen jälkeen oli hyvin vaikea.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa antoi Tanskalle kaksi vaihtoehtoa: ottelua jatkettaisiin vielä saman iltana tai sunnuntaina lounasaikaan. Joukkue valitsi ensimmäisen.

– Valitsimme vähiten huonon vaihtoehdon. Joukossamme oli monta pelaajaa, jotka eivät olleet pelikunnossa. Meille kerrottiin, että päätös on tehtävä, Braithwaite totesi.

Maalivahti ja joukkueen tähtipelaajiin kuuluva Schmeichel otti asiaan astetta jyrkemmän kannan. Hän arvosteli selvästi Uefaa lausunnossaan.

– Meidät laitettiin mielestäni tilanteeseen, johon ei olisi pitänyt. Jonkun ylemmän tahon olisi pitänyt linjata, ettei nyt ole aika tehdä tällaista päätöstä, vaan odotamme sunnuntaihin ja päätämme vasta silloin, hän totesi BT:n mukaan ja toivoi, etteivät pelaajat joudu enää jatkossa vastaavaan tilanteeseen.

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmland totesi jo sunnuntaina, että päätös jatkaa peliä vielä lauantaina oli väärä. Joukkue ei ollut ymmärrettävästi parhaimmillaan, ja Suomi vei pisteet Joel Pohjanpalon puskumaalilla.

Suomalaissankari kommentoi kuohuttanutta päätöstä heti ottelun jälkeen Ylen tv-haastattelussa.

– Molemmat joukkueet päättivät yhdessä, että me halumme pelata. Eriksen oli itse ilmoittanut, että hän haluaa, että me pelaamme. Kunnioitimme hänen päätöstään, Pohjanpalo kertoi.

Lue lisää: Tanskan päävalmentaja katuu ottelun jatkamista: ”Meidän ei olisi pitänyt pelata”

Höjbjergillä oli mahdollisuus tasoittaa ottelu rangaistuspotkusta, mutta hän ampui löysän vedon, jonka Lukas Hradeckyn torjui eleettömästi. Höjbjerg ei selitellyt maanantaina mokaansa: hänen mukaansa epäonnistumisen syy oli puhtaasti tekninen.

– Tekisinkö sen uudelleen, jos saisin? Kyllä, mutta vetäisin vain teknisesti paremman laukauksen, hän sanoi Ekstrabladetin mukaan.

Tanskan EM-turnaus jatkuu torstaina ottelulla Belgiaa vastaan. Kööpenhaminalaisessa sairaalassa tarkkailussa olevan Eriksenin tila on vakaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?