Valmentajan vaatimukset kertovat paljon – tällainen on sydänpysähdyksestä kärsinyt Christian Eriksen

Christian Eriksen on joukkuetovereidensa rakastama ja monien ihailema jalkapalloilija.

14.6.2021 6:55

Christian Eriksen kävi lauantai-iltana kuoleman porteilla, kun hänen sydämensä pysähtyi äkillisesti kesken jalkapallon EM-kisojen B-lohkon avausottelun Tanska–Suomi.

Tanskan maajoukkuelääkäri Morten Boesen sanoi, että Eriksen ”oli jo poissa”, mutta elvytys pelasti tähtipelaajan hengen. Eriksen, 29, kuljetettiin Parken-stadionilta ambulanssilla Kööpenhaminan Rigshospitaletiin, jossa hänelle tehtiin lisätutkimuksia.

Jossain vaiheessa lauantai-iltaa Eriksen malttoi ottaa esiin matkapuhelimensa ja lähettää seurajoukkueensa Interin sisäiseen WhatsApp-ryhmään viestin, jossa kertoi olevansa kunnossa.

Viesti oli valtava helpotus, sillä Eriksen on erittäin pidetty pelaaja joukkuetovereidensa keskuudessa. Interin belgialaishyökkääjän Romelu Lukakun reaktio lauantai-illan myöhäisottelussa Venäjää vastaan kuvasti tätä.

Lukaku viimeisteli ottelun avausosuman ja ryntäsi heti sen jälkeen kertomaan tv-kameralle viestin Eriksenille.

– Chris, rakastan sinua! Lukaku huusi.

Lue lisää: Miksi Christian Eriksenin sydän pysähtyi kesken pelin? Suomalais­asiantuntija kertoo mahdolliset syyt

Pienestä Middelfartin kaupungista kotoisin oleva Eriksen on todellisen jalkapalloperheen kasvatti. Hänen isänsä Thomas ja äitinsä Dorthe olivat kumpikin amatööripelaajia ja Thomas myös valmensi poikaansa tämän lapsuudessa.

Myös Christianin pikkusisko Louise on kovan tason futaaja. Hän on pelannut Tanskan pääsarjassa ja juniorimaajoukkueessa.

Erikseniä kuvaillaan urheilumenestyksestään ja miljoonatuloista huolimatta hyvin maanläheiseksi ja vaatimattomaksi ihmiseksi, ajoittain jopa introvertiksi.

– Christian on yksi parhaista pelaajista, mutta hän on vielä parempi ihminen, Tanskan maajoukkuevalmentaja Kasper Hjulmand kuvaili pelaajaansa lauantain tragedian jälkeen.

Interin valmentaja Antonio Conte moitti Erikseniä viime kesänä jopa liian ujoksi ja vaati tätä olemaan aggressiivisempi ja jopa ylimielisempi kentällä.

Francesco Tottia nuorena ihailleen Eriksenin alku Italiassa oli vaikea. Hän siirtyi Tottenhamista Interiin tammikuussa 2020 ja päätyi keskelle koronapandemian ensimmäistä aaltoa.

Eriksen ei ollut ehtinyt löytää itselleen asuntoa Milanosta, kun kaupungissa alkoivat tiukat liikkumisrajoitukset. Erikson joutui asumaan seuran harjoituskeskuksessa ja harjoittelemaan sen maanalaisessa parkkihallissa.

Tällä kaudella Eriksen nousi yhdeksi Interin avainpelaajista, kun seura voitti ensimmäisen mestaruutensa sitten kevään 2010.

Lue lisää: Podcast: Historiallisen hetken kylmät väreet vaihtuivat kylmäävään pelkoon Christian Eriksenin puolesta – suomalaisfanien ele kosketti

Eriksenillä ja hänen elämänkumppanillaan Sabrina Kvist Jensenillä on kaksi lasta, vuonna 2018 syntynyt poika ja vuonna 2020 syntynyt tytär.

Pariskunta on pitänyt yhtä vuodesta 2012 lähtien ja he ovat koko ajan pitäneet matalaa profiilia.

Yökerhojen ja gaalailtojen sijaan Eriksen on tullut tunnetuksi tietokonepeliharrastuksestaan. Hän on useaan otteeseen puhunut manageripeli Football Manager -faniudestaan.

Kuva: Christian Eriksen julkaisi viime joulukuussa Instagramissa kuvan perheestään, joka oli juuri kasvanut tyttärellä.

Pelaajana Eriksen tunnetaan pelinäkemyksestään, tekniikastaan, laadukkaista syötöistään ja maalintekotaidostaan.

Hän on ollut Tanskan maajoukkueen avainpelaaja jo yli vuosikymmenen ajan. Hänen menetyksensä oli paha isku maan menestystoiveille EM-kisoissa, vaikka harva tanskalaisfani tuskin edes ajattelee asiaa lauantain tapahtumien jälkeen.

–  Tämä oli erittäin rankka ilta, ja meitä kaikkia muistutettiin siitä, mikä on elämässä kaikkein tärkeintä. Sitä ovat tärkeät ihmissuhteet. Sitä ovat ihmiset, jotka ovat meitä lähellä. Sitä ovat perheemme ja ystävämme, valmentaja Hjulmand sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?