Miksi ottelua ei voitu siirtää myöhempään? Miksi tv:ssä näytettiin järkyttäviä kuvia? Uefa vastaa kritiikkiin

Uefa vastasi tanskalaiskanavalle kritiikkiin.

Christian Eriksenin sydänpysähdys järkytti lauantaisessa EM-ottelussa Tanskan ja Suomen välillä.

13.6.2021 20:25

Euroopan jalkapalloliitto Uefa kommentoi tanskalaiselle TV 2:lle, miksi Suomen ja Tanskan välistä ottelua jatkettiin lauantai-iltana, vaikka kentälle lyyhistynyt Christian Eriksen oli kiidätetty sairaalaan.

– Uefa hyväksyi Tanskan ja Suomen ottelun jatkon molempien joukkueiden pelaajien pyynnöstä, Uefa kirjoitti sähköpostivastauksessaan.

Tanskalainen jalkapallolegenda Michael Laudrup kritisoi Uefaa siitä, että joukkueille annettiin vain kaksi vaihtoehtoa: jatkaa peliä lauantaina tai sunnuntaina. Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand sanoi sunnuntaina, että hänen joukkueensa ei olisi pitänyt jatkaa pelaamista.

Lue lisää: Tanskan päävalmentaja katuu ottelun jatkamista: ”Meidän ei olisi pitänyt pelata”

Miksei ottelua voitu siirtää myöhempään? Uefasta huomautettiin tanskalaismedialle, että turnaussääntöjen mukaan keskeytynyt ottelu täytyy pelata loppuun viimeistään seuraavana päivänä.

Ottelun siirtäminen olisi mutkistanut turnausta myös monella muulla tavalla. Kisaottelut on hajautettu ympäri Eurooppaa, ja Suomikin pelaa jo keskiviikkona Pietarissa Venäjää vastaan.

Tv-lähetyksessä nähdyt järkyttävät kuvat esimerkiksi Eriksenin elvytyksestä ja tämän kumppanin itkusta ovat herättäneet myös laajaa kritiikkiä ympäri Euroopan.

– Haluaisimme huomauttaa, että kaikilla tv-kanavilla oli mahdollisuus siirtää lähetys takaisin studioihinsa. Monet tekivät niin. Se on heidän päätöksensä pysyä livekuvissa tai olla pysymättä, Uefa viestitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?