Tanskan päävalmentaja katuu ottelun jatkamista: ”Meidän ei olisi pitänyt pelata”

Kasper Hjulmand pitää päätöstä jatkaa ottelua vääränä.

Kasper Hjulmand (piirin keskellä oikealla) puhui pelaajilleen ottelun tauolla.

13.6.2021 18:09

Tanskan ja Suomen välinen jalkapallon miesten EM-ottelu sai lauantaina järkyttävän käänteen, kun Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen, 29, lyyhistyi 43. minuutilla nurmen pintaan.

Sunnuntaina Tanskan joukkueen lääkäri Morten Boesen vahvisti tiedotustilaisuudessa, että kyseessä oli sydämenpysähdys.

Erikseniä elvytettiin pitkään kentällä, ja järkyttyneet tanskalaispelaajat muodostivat muurin tämän ympärille suojellakseen joukkuekaveriaan kameroilta. Pelaaja kiidätettiin kentältä sairaalaan. Hän oli jo tuolloin tajuissaan.

Alkusarjan ottelu oli pitkään keskeytettynä. Lopulta tuli tieto, että Eriksenin tila on vakaa. Ottelu päätettiin pelata loppuun heti lauantai-iltana. Tämä päätös on aiheuttanut paljon kritiikkiä.

Tiedotustilaisuudessa Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand totesi, että hänen mielestään päätös jatkaa peliä oli väärä.

– Pelaajat eivät vielä tienneet, menettivätkö he parhaan ystävänsä, päävalmentaja kommentoi.

– Meidän ei olisi pitänyt pelata. Ehkä meidän olisi vain pitänyt mennä bussiin ja katsoa, mitä seuraavat päivät tuovat tullessaan.

Hjulmand kertoi kantaneensa huonoa omaatuntoa siitä, että joukkue jatkoi illalla ottelua. Hän kertoi, että päätös jatkosta tehtiin vasta, kun oli tiedossa, että Eriksenin kunto oli vakaa ja "ok".

– Rehellisesti, en usko, että heidän olisi pitänyt palata kentälle, Hjulmand sanoi.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa antoi joukkueille kaksi vaihtoehtoa: joko peli pelattaisiin loppuun lauantaina tai sunnuntaina kello 12 alkaen.

Päävalmentajan mukaan heitä ei painostettu jatkamaan lauantaina.

Tanskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Peter Möller oli samoilla linjoilla Hjulmandin kanssa.

– Me kaikki rakastamme jalkapalloa, mutta jalkapallo ei ole koko maailma. Tärkeintä on perhe ja ystävät.

– Kun istumme täällä seuraavana päivänä, olen täysin samaa mieltä Kasperin kanssa, että meidän ei olisi pitänyt pelata, Möller totesi.

Aiemmin esimerkiksi tanskalaislegenda Michael Laudrup kritisoi kovin sanoin Uefaa. Hänen mielestään päätös ottelun jatkamisesta ei olisi pitänyt langeta joukkueiden harteille.

– Kun tuollaista tapahtuu, pelaaja on tunteiden vallassa, eikä sellaisessa tilassa, että pystyy tekemään tärkeitä päätöksiä, Laudrup sanoi.

Lue lisää: Tanskan supertähti lataa tylyä tekstiä traagisen EM-ottelun järjestäjille – ”Valinta, joka ei ollut valinta”

Christian Eriksenin sydämenpysähdyksen syy ei ole tiedossa. Tanska jatkaa EM-turnausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?