Suomi-Tanska: Tanskan täytyy saada piste, vaatii saksalaistoimittaja - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Ison saksalaislehden toimittaja vaatii Tanskalle pistettä tappiosta Suomea vastaan

Bild-lehden toimittaja Matthias Brügelmann haluaa Tanskalle yhden sarjapisteen tappiosta huolimatta.

Lukas Hradecky torjui Pierre-Emile Hojbjergin rangaistuslaukauksen.

13.6. 15:09

EM-turnauksessa koettiin kamalia hetkiä, kun Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen tuupertui sairauskohtauksen takia kesken Tanskan ja Suomen kohtaamisen Kööpenhaminassa.

Kentällä elvytetty Eriksen on nyt hoidettavana sairaalassa, ja hänen tilansa on vakaa.

Tanska ja Suomi pelasivat ottelunsa loppuun reilun puolentoista tunnin tauon jälkeen lauantai-iltana. Tanska hallitsi peliä mielin määrin, mutta Suomi voitti 1–0 Joel Pohjanpalon maalilla.

Suomi sai siis dramaattisen illan päätteeksi kolme lohkopistettä, kun taas Tanska jäi nollille. Ison saksalaislehden Bildin toimittajan Matthias Brügelmannin mukaan Tanskan pitäisi saada ottelusta myös yksi piste.

– Suomi voi pitää kolme pistettään, mutta Tanskankin pitäisi saada piste keskeytyksen aikaisen 0–0-tilanteen perusteella, Brügelmann kirjoittaa kommentissaan.

– Kaikki, jotka sanovat, ettei sääntökirja anna siihen mahdollisuutta, saisivat hävetä. Tässä on kyse sen tekemisestä, mikä tuntuu oikealta.

Kun Eriksenin tila oli saatu vakautettua, Uefa tarjosi joukkueille kahta mahdollisuutta: ottelu voitaisiin pelata loppuun joko lauantai-iltana tai sunnuntaina kello 12. Molemmat joukkueet halusivat pelata mieluummin lauantaina.

Uefan tarjoamia vaihtoehtoja on kritisoinut muun muassa tanskalainen jalkapallolegenda Michael Laudrup.

– He saivat valinnan, joka ei todellisuudessa ollut valinta. Pelata illalla tai huomenna kello 12. Pahoittelen, mutta mielestäni siinä ei ole valittavaa, Laudrup totesi TV3+-kanavan lähetyksessä.

Lue lisää: Tanskan supertähti lataa tylyä tekstiä traagisen EM-ottelun järjestäjille – ”Valinta, joka ei ollut valinta”

Brügelman on samoilla linjoilla.

– Noin poikkeuksellisen tilanteen jälkeen on kelvotonta tarjota jatkovaihtoehdoiksi lauantaina kello 20.30 tai sunnuntaina kello 12. Se näyttää, kuinka kauas Uefan bisnesmiehet ovat ajautuneet tästä lajista, hän kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?