Christian Eriksen: Tanskan jalkapalloliitto kertoi lisätietoja Eriksenin voinnista - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Uutta tietoa Christian Eriksenin voinnista – lähettänyt jo terveisiä joukkue­tovereilleen

Tanskan jalkapalloliitto DBU tiedotti Christian Eriksenin voinnista.

Christian Eriksen kuvattuna lauantain traagisessa ottelussa.

13.6. 12:42

Jalkapalloilija Christian Eriksenin tila on yhä vakaa, kertoo Tanskan jalkapalloliitto DBU Twitterissä. Eriksen lyyhistyi eilen EM-lopputurnauksen ottelussa Suomea vastaan ja joutui sairaalaan.

Liiton mukaan Eriksen pysyy sairaalassa, jossa hänelle tehdään lisätutkimuksia. Hän on lähettänyt terveisiä joukkuetovereilleen.

Tanskan pelaajat ja muu joukkue ovat saaneet kriisiapua.

Tanskan jalkapalloliitto kiitti kannattajia, pelaajia, kuninkaallisia, seuroja ja kaikkia muitakin sydämellisistä terveisistä, joita Eriksenille on sadellut.

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoi sunnuntaina Ylelle, että Eriksenin tila on kohentunut ja hän on pystynyt syömään.

– Eriksenin tila on parantunut. Hän on syönyt jo maksapasteijaa, Lahti kertoi Ylelle.

Italialaislehti La Gazzetta dello Sport puolestaan raportoi Eriksenin seurajoukkuetovereilleen Interin joukkueessa lähettämästä viestistä. Italialaislehden mukaan viestissä luki yksinkertaisesti ”Olen kunnossa”.

Aiemmin kerrottiin, että Eriksenin seurana sairaalassa on hänen läheisiään.

Suomen ja Tanskan välinen EM-ottelu muuttui lauantai-iltana hetkessä traagiseksi näytelmäksi, kun Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen lyyhistyi Kööpenhaminassa kentän pintaan ensimmäisen puoliajan lopulla.

Lääkintähenkilökunta antoi Eriksenille elvytystä ja hoiti tanskalaispelaajaa kentällä noin kymmenen minuutin ajan, ennen kuin hänet kuljetettiin paareilla pois kentältä ja läheiseen sairaalaan. Myöhemmin lauantaina Eriksenin tilan kerrottiin olevan vakaa, ja hänen vahvistettiin puhuneen puhelimen välityksellä joukkuetovereilleen.

Tanskan maajoukkueen lääkäri Morten Boesen kertoi lauantaina lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen dramaattisista hetkistä.

– Kun pääsin kentälle, hän (Eriksen) makasi kyljellään ja hengitti. Melko nopeasti tilanne muuttui, ja aloitimme hengen pelastavan sydämen hoidon. Saimme Christianin takaisin, Boesen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?