Christian Eriksen: Tanskan kapteenin sankarillista toimintaa ylistetään - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Tanskan kapteenin sankarillista toimintaa ylistetään – auttoi ensimmäisten joukossa läheistä ystäväänsä Christian Erikseniä

Tanskan kapteeni Simon Kjär ja Christian Eriksen asuvat molemmat perheineen Milanossa.

Simon Kjär oli yksi ensimmäisistä pelaajista Christian Eriksenin apuna.

13.6. 8:47

Suomen ja Tanskan välinen jalkapallon EM-ottelu muuttui lauantai-iltana hetkessä traagiseksi näytelmäksi, kun Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen lyyhistyi Kööpenhaminassa kentän pintaan ensimmäisen puoliajan lopulla.

Yksi ensimmäisistä henkilöistä Eriksenin luona oli Tanskan kapteeni Simon Kjär, jonka toimintaa tilanteessa on ylistetty laajalti sosiaalisessa mediassa. Tv-kuvissa näkyi, kuinka Kjär ryntäsi heti Eriksenin vierelle ja vaikutti varmistavan tämän hengitysteiden pysymisen auki.

Simon Kjär lohdutti kentän laidalla Christian Eriksenin kumppania.

Myöhemmin Kjär nähtiin lohduttamassa kentän laidalla Eriksenin kumppania Sabrina Kvist Jenseniä.

AC Milanissa pelaava Kjär ja Interin Eriksen tuntevat toisensa todella hyvin. Molemmat ovat asuneet edellisen puolen vuoden ajan Milanossa, ja tanskalaisen BT-lehden mukaan heidän perheensä ovat tavanneet toisiaan säännöllisesti.

Lääkintähenkilökunta antoi Eriksenille elvytystä ja hoiti tanskalaispelaaja kentällä noin kymmenen minuutin ajan, ennen kuin hänet kuljetettiin paareilla pois kentältä ja läheiseen sairaalaan. Myöhemmin Eriksenin tilan kerrottiin olevan vakaa, ja hänen vahvistettiin puhuneen puhelimen välityksellä joukkuetovereilleen.

Kun ottelu lopulta jatkui, oli Kjär yhä kentällä mutta tuli vaihtoon ottelun 63. minuutilla. Tanskan valmentajan Kasper Hjulmandin mukaan järkyttävän illan henkinen taakka kävi kapteenille liian suureksi.

– Simon oli syvästi, syvästi liikuttunut. Hän epäili pystyisikö jatkamaan ja päätti kokeilla, mutta se ei ollut mahdollista. Ja se on täysin ymmärrettävää. Minun on vaikea kuvitella itseni pelaamaan tuossa tilanteessa, koska tunteet olivat ylitsevuotavia, Hjulmand totesi BT:n mukaan.

Hjulmand kuvaili Erikseniä ja Kjäriä todella hyviksi ystäviksi.

– He ovat tunteneet toisensa pitkään. He ovat parhaita ystäviä, ja heidän perheensä ovat paljon tekemisissä keskenään, Hjulmand sanoi.

32-vuotias Kjär debytoi Tanskan maajoukkueessa vuonna 2009 ja 29-vuotias Eriksen vuonna 2010. Molemmat ovat kuuluneet edellisen vuosikymmenen ajan maajoukkueen ydinryhmään ja ovat pelanneet yli sata maaottelua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?