Belgia antoi valmentajalleen potkut

Belgian jalkapalloliitto kertoo asiasta verkkosivuillaan.

Marc Wilmots sai lähtöpassit.

15.7.2016 16:48

Marc Wilmots on saanut lähtöpassit Belgian jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Entinen Belgian maajoukkuepelaaja Wilmots, 47, tuli ”Punaisten Paholaisten” peräsimeen vuonna 2012. Hän luotsasi Belgian 2014 MM-kisojen puolivälieriin ja tämän kesän EM-kisoissa niin ikään puolivälieriin.

Vaikka tulokset ovat sinänsä hyviä maalle, jonka edellisestä arvokisavisiitistä oli vierähtänyt yli vuosikymmen, olivat odotukset etenkin EM-turnauksen kohdalla korkeammalla. Belgian nykyinen pelaajasukupolvi vilisee huippuyksilöitä ja Wilmots onkin saanut kritiikkiä taktisesti löyhänä pidetystä pelitavastaan.

Etenkin tappio altavastaaja Walesille EM-puolivälierässä oli pettymys.

– Liiton tekninen komissio teki arvion äskettäisistä EM-kisoista ja totesi, että asetettuja tavoitteita ei saavutettu. Yleinen tuntuma on, että joukkue tarvitsee uusia impulsseja, joilla se voi päästä arvokisoissa huipputuloksiin, Belgian jalkapalloliiton tiedotteessa sanottiin.

Liitto myös kiitti Wilmotsia, jonka valmentajakaudella Belgia nousi Fifan maailmanlistalla sijalta 54 parhaimmillaan ykköseksi.

Uuden päävalmentajan etsintä aloitetaan saman tien. Tavoitteena on, että uusi käskyttäjä voi aloittaa tehtävässä ennen syksyllä alkavia MM-karsintoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?