EM-Futis

Tässä on Portugalin seuraava supertähti: Ronaldon jälkeen tulee Renato

Julkaistu:

EM-FUTIS
Portugalin sensaatioteinistä kohutaan pelitaitojen, syntymätodistuksen ja pelipalloina luvatun siirtokorvauksen takia.

18-VUOTIAS nuorukainen aloittaa EM-kisat vaihtopenkiltä, mutta nousee turnauksen edetessä koko ajan tärkeämpään rooliin Portugalin joukkueessa.

Taidot ovat ilmeiset, mutta poika on vielä hiomaton timantti. Jotkut uskovat hänen nousevan joku päivä maailman parhaaksi.

Renato Sanchesin tarina vuonna 2016 kulkee samoilla urilla kuin Cristiano Ronaldon tarina 12 vuotta aiemmin.

Paineensietokyvystä nousu jalkapalloeliittiin ei ainakaan jää kiinni. Ennen EM-turnausta peräti 35 miljoonalla eurolla Bayern Müncheniin siirtynyt Sanches odotteli kaksi alkulohkon peliä nöyrästi penkillä, mutta tarttui tilaisuuteen päästessään Kroatiaa vastaan kentälle.


Hän muutti ottelun kulun ja käynnisti hyökkäyksen, josta Ricardo Quaresma iski jatkoajalla voittomaalin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Puolivälierässä Marseillessa nuorukainen iski joukkueensa tasoitusosuman Puolan verkkoon riistäen Ronaldon ennätyksen Portugalin historian nuorimpana maalintekijänä EM-kisojen jatkokierroksilla.

Kaiken kukkuraksi hän ampui rangaistuspotkukilpailussa pallon kylmänviileästi verkkoon.

– Valmentaja kysyi, kuka haluaa laukoa. Cristiano ilmoittautui ensimmäisenä ja minä sanoin, että voin olla toinen, hän kertoi voitto-ottelun jälkeen.


SANCHESIN otteet ovat olleet niin vakuuttavia ja kypsiä, että ranskalaisvalmentaja Guy Roux epäili julkisesti sensaatioteinin ikää.

– Hän sanoo olevansa 18, mutta syntymäpäivä ilmoitettiin vuosia hänen syntymänsä jälkeen, joten rekisteröimispäivä ei ole oikein. Vakuutan, että Sanches on 23- tai 24-vuotias, Roux sanoi romanialaiselle Dolce Sportille.

Ei Roux ole ainoa epäilijä. Sanchesin edellisen seuran Benfican kilpailijan Sporting Lissabonin presidentti Bruno de Carvalho soitti Sanchesin synnyinkunnan Amadoran sairaalaan kysyäkseen, onko päivämäärä 18. elokuuta 1997 oikea.


Portugalilaislehti O Jornal de Noticias tutki myös asiaa ja tuli lopputulokseen, että päivä on oikea. Hänen São Tomé ja Principen saarelta siirtolaisena Portugaliin saapunut isä vain kävi rekisteröimässä pojan syntymän virallisesti 2002.

– Kaikki tuntevat Renato Sanchesin. Hän syntyi Portugalissa, kuten minäkin ja hänen syntymänsä rekisteröitiin, kuten minunkin. Hän on 18-vuotias siinä, missä minä olen 61-vuotias. Tämä on vitsi, portugalin valmentaja Fernando Santos kuittasi.


”BULOKSI” kutsuttu Sanches alkoi pelata jalkapalloa vasta kymmenen vuotta sitten ollessaan kahdeksan. Benfica löysi hänet vuotta myöhemmin läheisestä Musgueirasta.

Benfica lupasi amatööriseura Aguias da Musgueiralle 25 palloa ja 750 euroa, mikäli tästä tulee joku päivä ammattilainen.

– Emme ole saaneet palloja tai rahoja, seuran puheenjohtaja Antonio da Silva Quadros valitteli uutistoimisto AFP:lle.

Tulospalvelu: EM-kisat 10.07.2016


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt