Huima fakta Cristiano Ronaldon ponnistusvoimasta – futislegendakin ihasteli

Julkaistu:

EM-futis
Portugalin supertähden Cristiano Ronaldon puskumaali Walesin verkkoon hämmästytti.
Cristiano Ronaldo oli Portugalin sankari keskiviikon EM-välierässä Walesia vastaan. Ronaldo, 31, nousi toisen jakson alussa omiin korkeuksiinsa kulmapotkutilanteessa ja pukkasi pallon voimalla ohi maalivahti Wayne Hennesseyn.

Ronaldon osumaa ihasteltiin ympäri maailman. Entinen huippuhyökkääjä Gary Lineker kirjoitti Twitterissä, ettei ole koskaan nähnyt pelaajan hyppäävän yhtä korkealle ja lentävän yhtä pitkälle kuin Ronaldo.

– Hämmästyttävä urheilija, Lineker twiittasi.


Osumansa ansiosta Ronaldo nousi EM-kisojen kaikkien aikojen maalipörssin jaetulle ykkössijalle. Hän ja ranskalaislegenda Michel Platini ovat kumpikin osuneet yhdeksän kertaa EM-lopputurnauksessa.

Ronaldon yhdeksästä EM-maalista peräti viisi ovat puskuosumia. Tilastopalvelu Optan mukaan kukaan muu ei ole pystynyt samaan.


Ronaldon pääpelivoima ei ole sattumaa. Supertähti on harjoitellut koko uransa ajan äärimmäisen kovaa ja hän on fyysisiltä ominaisuuksiltaan huippuluokkaa. Vuonna 2011 Ronaldoa testattiin Chichesterin yliopistossa Englannissa ja hän hämmästytti ponnistusvoimallaan.

Ronaldo ponnistaa ilman vauhtia 44 sentin korkeuteen ja vauhdin kanssa 78 sentin korkeuteen. Testiin voi tutustua tämän Youtube-linkin kautta.

Juttua muutettu klo 19.01. Poistettu viittaus NBA-pelaajien keskiarvoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt