EM-Futis

EM-kisojen korvamato piinaa – selvitimme Will Grigg -renkutuksen tarinan

Julkaistu:

EM-futis
Sean Kennedyn Twitteriin lataama kannustuslaulu poiki valtavan suosion – ja kausikortin Wiganin matseihin.
Jalkapallon EM-kisoja seurannut katsoja ei ole voinut välttyä Will Griggin nimeltä. Pohjois-Irlannin – ja oikeastaan kaikkien muidenkin maajoukkueiden – fanit ovat hoilanneet 24-vuotiaan Wigan-hyökkääjän nimeä ympäri Ranskaa koko kisojen ajan.

Mutta mistä tämä kaikki alkoi?

Will Grigg’s on Fire -epidemia tuli kanaalin poikki EM-Ranskaan siis pohjoisirlantilaisten fanien mukana. Laulun isä on kuitenkin englantilainen Wigan-fani Sean Kennedy. Hän on kotoisin Suur-Manchesterin Goose Greenistä ja kannattaa luonnollisesti kotimaataan Englantia.

Kennedy latasi 4. huhtikuuta Twitter-tililleen videon, jossa hän esittää ylistyslaulun 25 maalia viime kaudella Wiganille latoneelle Griggille. Wigan-fanit ottivat laulun omakseen ja hoilasivat sitä pitkin kevättä. Renkutus tarttui myös Griggin edustaman Pohjois-Irlannin faneihin.

Jos video ei näy oikein, katso se tästä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sittemmin suursuosioon noussut kannustuslaulu eli chant on tamburiinilla ryyditetty versio italialaisen Galan Freed from Desire -ysärijytkytyksestä. Samalla sävelellä on aiemmin laulettu ainakin Newcastlen serbihyökkääjä Aleksandar Mitrovicille, mutta Pohjois-Irlannin fanien versio on se tunnetuin.

Nyt Twitter on väärällään videoita, joissa ainakin pohjoisirlantilaiset, saksalaiset ja puolalaiset hoilaavat EM-kisojen epävirallista tunnusbiisiä.

Jos video ei näy oikein, katso se tästä.

Valmentaja repesi nauruun

Kennedyn musikaaliset ponnistukset eivät ole jääneet huomiotta Englannissakaan. Wiganin manageri Gary Caldwell otti kantaa Kennedyn videoon jo huhtikuussa.

– Tuo on parasta mahdollista kannustusta joukkueelle. Onneksi minulla on se, jos satun tarvitsemaan, Caldwell sanoi nauramaan ratkettuaan.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Paikallisradio Wish FM tarttui Caldwellin kommenttiin ja kysyi Kennedyltä, miten tämä motivoisi Wigan-pelureita ennen ottelua.

– Murenisin, jos minun pitäisi tehdä se. Se olisi mahtavaa, mutta luultavasti vain sekoaisin kaikista pelaajista. Näin Caldwellin videon ja nauroin vedet silmissä. Juoksin alakertaan näyttämään isälleni ja tyttöystävälleni. Se oli mahtavaa, Kennedy kertaa tunnelmia.

Wiganin puheenjohtaja David Sharpe on puolestaan kiitellyt Kennedyä siitä, että tämä on tuonut ilon takaisin Wiganin kotistadionille. Iloittavaa viime kauden päätteeksi riitti, sillä Latics nousi takaisin Mestaruussarjaan.

Kiitokseksi Sharpe lahjoitti Kennedylle seuran kausikortin ensi kaudelle.

Remix ja tuotot hyväntekeväisyyteen

Lontoolainen house-musiikkiduo Blonde teki kappaleesta myös remix-version, joka kävi kesäkuun alussa komeasti kaupaksi ainakin Ison-Britannian iTunes-listoilla. Kappaleen tuotot ohjataan harvinaisesta aineenvaihduntasairaudesta kärsivän seitsenvuotiaan Wigan-fanin hyväksi.

Sean Kennedy saa nauttia lemmikkinsä otteista todennäköisesti vielä ensi kaudellakin, sillä Griggillä on Wiganin kanssa sopimusta jäljellä vielä kaksi vuotta. EM-kisoissa Grigg ei vielä ole saanut peliaikaa minuuttiakaan.


EM-kisoissa hengähdetään nyt muutaman päivän ajan. Griggin Pohjois-Irlanti kohtaa Walesin EM-kisojen neljännesvälierissä juhannuspäivänä. On siis mahdollista, että kulttihyökkääjä pääsee vielä näyttämään osaamistaan arvokisaviheriöllä.

Sitä riemua odotellessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt