EM-Futis

Etsi kuvasta virheet – tässä on EM-kisojen karmein tuomarimoka

Julkaistu:

EM-futis
Huipputuomari Björn Kuipersilla meni sisu kaulaan väärällä hetkellä.
EM-kisat sujuivat pitkään ilman suuria tuomarimokia. Loistavaan tuomaritoimintaan tuli kuitenkin paha ryppy Espanja–Kroatia-ottelussa.

Yllä olevalla videolla näet kuvakoosteen ottelusta Kroatia–Espanja

Maailman huipputuomareihin kuuluva hollantilainen Björn Kuipers vihelsi Espanjalle rangaistuspotkun toisella jaksolla 1–1-tilanteessa. Kun Sergio Ramos lähti laukomaan, Kroatian maalivahti Daniel Subasic tuli ronskisti vastaan.

Pallon lähtiessä liikkeelle Subasic oli arviolta parin metrin päässä maaliviivasta. Sääntöjen mukaan maalivahti olisi saanut lähteä viivalta vasta, kun pallo liikkuu.

 


Maalivahdit ovat varastaneet rankkareissa jo pitkään. Siksi kesäkuun alussa tuli voimaan sääntö, jonka mukaan pelkkä rangaistuspotkun uusiminen ei enää riitä. Varastavaa maalivahtia pitäisi myös varoittaa, jos rangaistuspotku epäonnistuu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Näin ei tapahtunut. Rangaistuspotkua ei uusittu. Subasicia ei varoitettu. Kuipersin virhettä korosti entisestään se, että ainakin neljä kroatialaista oli rynnännyt rangaistusalueelle siihen mennessä, kun pallo lähti liikkeelle. Tämänkin olisi pitänyt aiheuttaa epäonnistuneen rangaistuspotkun uusiminen.

Kroatia voitti ottelun 2–1.

Tulospalvelu: EM-kisat 22.06.2016


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt