EM-Futis

Huomasitko, mitä erikoista Ylen suosikkitoimittaja kantoi EM-futisstudion läpi? ”Oli vain päähänpisto”

Julkaistu:

EM-kisat
Riku Salmisen ilmestyminen EM-kisojen livelähetykseen herätti kummastusta.
Moni katsoja saattoi hieraista silmiään Ylen torstaisen jalkapallon EM-kisalähetyksen aikana.

Walesin ja Englannin kohtaaminen oli päättynyt hetkeä aiemmin. Ylen studiossa lähetystä isännöinyt Antti-Jussi Sipilä keskusteli ottelusta asiantuntijavieraiden Anne Mäkisen ja Aki Riihilahden kanssa, kun urheilutoimittaja Riku Salminen ilmestyi kuvaan studion takaosasta.

Salminen on nähty aiemminkin lähetyksen taustalla esimerkiksi syömässä lavasteena toimivassa kahvilapöydässä, mutta tällä kertaa huomiota herätti Salmisen mukana ollut esine.

Hän asteli rauhallisesti studion poikki Sipilän selän takaa kannatellen tarjoilijamaisesti kädessään isoa ananasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jaa, enpä kyllä muista tuollaista tilannetta, Salminen väittää ensin Ilta-Sanomille, mutta myöntää sitten, että kyllähän ananasta tuli kanniskeltua.

Voit katsoa Salmisen tempauksen Ylen lähetyksestä täältä. Ananas ilmestyy videolla kuviin noin ajassa 2.24.30.

Liittyykö trendikampaukseen?

Ylen EM-kisalähetysten studioisäntinä olevilla Riku Salmisella ja Antti-Jussi Sipilällä on molemmilla on ns. ”ananas-trenditukka”. Ylen urheilutoimittaja Tapio Suominen twiittasi hiljattain hauskan kuvamanipulaation, jossa hänellä oli kollegoidensa tapaan ananastukka.Oliko hedelmän kantelu siis jonkinlainen sisäpiirin vitsi?

– Ei siinä kyllä sen kummempaa tarkoitusta ollut. Meillä on siellä paljon eri hedelmiä, ja hetken mielijohteesta otin ananaksen ja menin se kädessä toiselle puolen toimitusta, Salminen kertoo.

– Mielestäni ananas on kyllä erinomainen hedelmä, vaikkakin aliarvostettu, Salminen lisää ja tarkistaa saman tien koneelta, että kyseessä onkin epähedelmä.


EM-kisaryhmälle ei ole saneltu, mitä studiotiloissa saa tai ei saa tehdä. Salmisen mukaan ainoa sääntö on, että siellä pitää osata käyttäytyä.

Mutta mitä tapahtui kuuluisalle ananakselle, joka pääsi suoraan lähetykseen?

– Se on itseasiassa vieläkin toimituksessa. Luulen, että syömme sen tänään, Salminen kertoo.

Hän ei ota kantaa, näkyykö lähetyksissä vielä jatkossa eksoottisia hedelmiä tai esineitä.

– Emme kuluta aikaa sellaisten asioiden suunnitteluun. Fokus keskitetään otteluihin ja niiden analysointiin. Ananas oli vain tällainen päähänpisto.

Ota kantaa

Seuraatko jalkapallon EM-kisoja?

Kyllä 79% En 21%
Ääniä yhteensä 9585

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt