Äärioikeistolainen venäläiskannattajien johtaja raivostui Ranskan poliisille – ”Tämä on täysi farssi”

Äärioikeistolaisista mielipiteistään tunnettu venäläispomo suuttui, kun ranskalaisviranomaiset tekivät päätöksen karkotuksista.

Mellakkapoliiseilla on riittänyt töitä Ranskassa.

14.6.2016 13:41

Ranskan poliisi on tunnistanut 29 Marseillen rähinöihin osallistunutta venäläistä, jotka majailevat Cannesin lähellä. EM-kisojen isäntämaan pääministeri Manuel Valls on myös vahvistanut jalkapallohuligaanien karkotusten olevan käynnissä.

– Heidät karkotetaan, koska joidenkin ihmisten ei voida sallia olevan maamme alueella, Valls sanoi Reutersin mukaan.

Karkotukset ovat saaneet Venäjän kannattajien johtohahmon Aleksandr Shpryginin raivon valtaan. Ranskan poliisi pysäytti tiistaina Lilleen matkalla olleen venäläisten bussin.

– He haluavat saattaa pois lähes 50 ihmistä, joista osa naisia, jotka eivät ole tehneet mitään. Poliisit yrittävät paikata kolmen päivän takaisia virheitään. Olemme bussissa Cannesissa ja mellakkapoliisi on estänyt matkantekomme, Sphrygin sanoi Reutersille.

Football Against Racism in Europe järjestön mukaan Shprygin on Venäjän äärioikeistolaisten huligaanijärjestöjen nokkamies. Hän oli muun muassa maaliskuussa mukana venäläisten delegaatiossa tutustumassa EM-kisojen ottelupaikkakuntiin.

Poliisi pysäytti venäläisten bussin.

Shprygin on sanonut, että haluaa nähdä Venäjän maajoukkueessa vain slaavilaisia kasvoja, ja että Ranskan joukkueessa on ”jotain vikaa”, kun ryhmässä on monia tummaihoisia pelaajia. Shpryginillä on The Guardianin mukaan Venäjän maajoukkueen virallinen akkreditointi MM-turnaukseen.

Venäläinen oli raivoissaan, kun poliisit tulivat bussiin etsimään aseita ja huumeita sekä tutkimaan matkustajien asiakirjoja.

– Me olemme Venäjän virallinen kannattajaryhmä! Tämä on sirkus! Täällä on faniyhdistysten johtajia bussissamme! Kaikki karkotetaan. Ketään Marseillessa rähinöinyttä ei ole otettu kiinni, mutta he aikovat karkottaa koko Venäjän kannatusyhdistyksen kolmessa päivässä, Shprygin raivosi Twitterissä.

– Emme pääse ulos bussista. Tämä on täysi farssi. He eivät anna meille vettä, eivätkä he anna meidän laittaa ilmastointia päälle. Täällä on todella kuuma ja kaksi ihmistä voi huonosti. He eivät päästä meitä vessaan, Shprygin tuskaili.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?