EM-Futis

Italia kohtaa ”Punaiset paholaiset” – ”Belgiaa täytyy kunnioittaa, mutta ei pelätä”

Julkaistu:

em-futis
Belgia ja Italia kohtaavat myöhäisillassa.
EM-turnauksen suosikkeihin kuuluva Belgia kohtaa maanantaina avausottelussaan yhden kisojen parhaista puolustuksista, kun se saa vastaansa edellisten EM-kisojen finalistin Italian. Myös Italia haluaa mennä turnauksessa pitkälle, ja maanantai-illan kohtaaminen Lyonissa määrittääkin hyvin pitkälle E-lohkon suuntaa.

Ottelun käsikirjoitus on siinä mielessä selvä, että Belgian suurimmat tähdet ovat pääasiassa hyökkäyspään pelaajia, kun taas Italian suurimmat vahvuudet ovat puolustuspäässä.


Manchester Unitedin keskikenttämies Marouane Fellaini uskoo, että Belgia löytää keinot Italian kukistamiseen.

– Meillä on paljon huippulaadukkaita pelaajia hyökkäyspäässä. Meillä on kolme maailmanluokan hyökkääjää, he voivat ratkaista, Fellaini sanoi viitaten Kevin de Bruyneen, Eden Hazardiin ja Romelu Lukakuun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– On aina tärkeää aloittaa voitolla, etenkin itseluottamuksemme kannalta. Italian kohtaamisesta tulee todellinen haaste, mutta meidän tehtävämme on ohittaa heidän puolustuksensa.

Napolissa pelaava Belgian hyökkääjä Dries Mertens odottaa ottelusta hankalaa.

– Italialla on hyvä joukkue, he pelaavat hyvin yhtenäisesti ja heillä on todella vahva puolustus. Silti he pystyvät vaihtamaan puolustuksesta erittäin nopeasti hyökkäykseen, Mertens sanoi.

Erikoistilanteet avainasemassa

"Azzurrin" puolustuksen kivijalat ovat kokeneet Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli ja Giorgio Chiellini.

– Italia käyttää pituuttaan hyväksi blokatakseen kulma- ja vapaapotkuja. Tiedämme sen ja meidän täytyy olla hyvin keskittyneitä erikoistilanteissa, Belgian päävalmentaja Marc Wilmots sanoi.

Italian suurin kysymysmerkki on maalintekijöiden löytäminen. Yksi ehdokas ratkaisijaksi on hyökkääjä Ciro Immobile.

– Ottelusta tulee tiukka vääntö, siinä on kaksi vahvaa joukkuetta jotka molemmat haluaisivat selviytyä turnauksessa loppuun asti, Immobile sanoi.

– Belgiaa täytyy kunnioittaa, mutta ei pelätä.

Kun Belgia viimeksi oli mukana EM-kisoissa kotonaan 2000, Italia kaatoi sen alkulohkossa 2–0.

Tulospalvelu: EM-kisat 13.06.2016

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt