EM-Futis

Puola historialliseen voittoon Pohjois-Irlannista

Julkaistu:

EM-futis
Puola avasi EM-kisat voitolla.
Supertähti Robert Lewandowskilla varustettu Puola hallitsi kisojen avausotteluaan Pohjois-Irlantia vastaan selvästi.

Ensimmäisellä puoliajalla Puola vyöryi kohti Michael McGovernin vartioimaa Pohjois-Irlannin maalia, mutta esimerkiksi Arkadiusz Milikin yritykset tyrehtyivät puolustukseen tai suuntautuivat ohi maalin.

Puoliajan lopulla Bartosz Kapustkalla oli vielä loistava tilaisuus laittaa Puola johtoon, mutta McGovernin refleksitorjunta piti ottelun maalittomana puoliajalle.

McGovern ei kuitenkaan enää ehtinyt pallon eteen, kun Milik pääsi toisen puoliajan alussa sijoittamaan Jakub Blaszczykowskin tarjoilun tarkasti alakulmaan. 1–0 -maali oli kenttätapahtumat huomioon ottaen täysin ansaittu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Match of the Day tiesi kertoa, että Ajaxia edustavasta Milikistä tuli maansa nuorin pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa EM-kisoissa. Milikin tarkka ikä on 22 vuotta ja 104 päivää.

Pohjois-Irlannin tilanteet jäivät harvoiksi. 71. minuutilla Conor Washington harhautteli itsensä tyylillä Puolan boksiin, mutta maalivahti Wojciech Szcesny ajoitti ulostulonsa oikein ja ehti pallon eteen.

Paria minuuttia myöhemmin Kyle Laffertyn saksipotkuyritys leijaili ohi ja yli maalin.


Pohjois-Irlanti paineisti puolalaispuolustusta tiukasti ottelun viimeiset minuutit, mutta parista loistopaikasta huolimatta maali jäi uupumaan.

Ottelu päättyi Puolan 1–0 voittoon.

Voitto oli Puolan ensimmäinen EM-kisojen historiassa.


Tulospalvelu: EM-kisat 12.06.2016


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt