Kiekkolegenda kuoli hirvimetsälle Ruotsissa – metsästysseurue löysi miehen kuolleena passipaikaltaan: ”Traagista”

Jääkiekon moninkertainen arvokisamitalisti Stefan Karlsson, 74, kuoli perjantaina.

Stefan Karlsson kuoli 74-vuotiaana. Ruotsalainen kiekkolegenda saavutti urallaan muun muassa kuusi MM-mitalia.

14.11.2020 10:05

Brynäs IF:n paidassa kahdeksan jääkiekon Ruotsin mestaruutta voittanut Stefan Karlsson menehtyi perjantaina 74 vuoden iässä.

Gefle Dagbladin mukaan Karlsson oli perjantaina hirvimetsällä. Metsästysseurue huolestui, kun ex-kiekkoilijaa ei kuulunut yhteiselle lounaalle. Karlsson löytyi kuolleena omalta passipaikaltaan. Kuolinsyy ei ole tiedossa.

Brynäsissä 16 kauden aikana 413 pistettä 476 ottelussa tehnyt Karlsson pelasi urallaan myös kuudet MM-kisat. Kaikista oli kotiin tuomisina mitali; kolme hopeaa ja kolme pronssia.

Karlssonin poismeno kirvoitti monia hänen aikalaisiaan muistelemaan miehen pitkää ja menestyksekästä uraa. Kiekkotoimittaja Robert Perlskog totesi Twitterissä Karlssonin olleen hänen ensimmäisiä idoleitaan.

Muisteluihin liittyi myös Brynäsissä ja maajoukkueessa Karssonin kanssa pelannut Börje Salming.

– Hän oli vasta 74-vuotias, ja sehän ei ole vielä ikä eikä mikään. Tämä on helvetin traagista. Hän oli todella mukava tyyppi. Minulla oli todella hienoja hetkiä hänen kanssaan, niin maajoukkueessa kuin Brynäsissäkin, Salming kommentoi Aftonbladetille.

Aikalaismuisteloiden perusteella Karlssonista piirtyy kuva paitsi taitavana kiekkoilijana, myös perustavanlaatuisesti mukavana miehenä.

– Tunnen oloni tyhjäksi, tämä tapahtui niin yhtäkkiä. Maailman leppoisin tyyppi, aina hymy kasvoillaan, muisteli Brynäsin ja Tre Kronorin pitkäaikainen lääkäri Lennar Hovelius Aftonbladetin mukaan.

Stefan Karsson (vas.) jääkiekon MM-kisoissa 1969.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?