Video: Entinen HIFK-pakki uunotettiin kunnolla – ja sen jälkeen Ruotsissa rävähti komea ilmaveivimaali! - SHL - Ilta-Sanomat

Video: Entinen HIFK-pakki uunotettiin kunnolla – ja sen jälkeen Ruotsissa rävähti komea ilmaveivimaali!

Röglen Nils Höglander kohautti Ruotsissa.

Röglen Nils Höglander kohautti Ruotsissa.

Julkaistu: 29.10. 23:26

Röglen Nils Höglander esitteli Ruotsin kiekkokierroksen herkkupalan.

Röglen Nils Höglander esitteli kierroksen maalin Ruotsin SHL:ssä. Höglander teki Mikael Granlundin jalanjäljissä upean ilmaveivimaalin ottelussa Djurgårdenia vastaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ilmaveivin näki lähietäisyydeltä entinen HIFK:n puolustaja Marcus Högström, jonka Höglander uunotti täydellisesti Djurgårdenin maalin takana.

Högström pyöri oman maalinsa takana kuin väkkärä täysin hukassa, kun Höglander syötti maalin takaraudan kautta kiekon itselleen ja veivasi hetkeä myöhemmin kiekon etuyläkulmasta sisään ohi hämmästyneen Djurgårdenin maalivahdin Niklas Svedbergin.

Högström pelasi HIFK:ssa kaudella 2016–17 kaikkiaan 11 liigaottelua ennen kuin siirtyi Djurgårdeniin.

Höglanderin osumalla Rögle meni ottelussa 2–0-johtoon ja voitti lopulta 5–1.

Vasta 18-vuotias Höglander on Ruotsi-kiekon iso toivo. Hän on Vancouver Canucksin toisen kierroksen varaus (numerolla 40) viime kesältä, ja hänen kiekonkäsittelytaitojaan ja oivaltavuuttaan on kehuttu laajalti.

Höglanderilla on mm. alle 18-vuotiaiden MM-pronssia keväältä 2018.

Kyseessä on jo toinen kerta, kun Höglander onnistuu ilmaveivimaalin teossa SHL:ssä. Edellinen tuli viime kaudella 23. tammikuuta, kun Höglander kiepautti kiekon maaliin Färjestadin Markus Svenssonin taakse.

Suomalaisista näyttävää ilmaveivimaalia pääsi todistamaan maalivahti Karri Rämö, joka oli vielä tuolloin Djurgårdenin vaihtopenkillä.

Rämö vaihdettiin maalille Svedbergin tilalle vasta 0–5-tilanteessa ajassa 30.42. Hän piti lopun peliajan maalinsa koskemattomana ja torjui 11 kertaa.

Juttua muokattu klo 00.22: Korjattu Höglanderin voittama alle 18-vuotiaiden mitali MM-pronssiksi.