SHL

Pasi Nurmiselle esitettiin kiusallisia kysymyksiä legendaarisesta bussikolarista – näin entinen NHL-tähti kiemurteli

Julkaistu:

Jääkiekko
Ruotsalaislehti Kvällsposten kysyi Pasi Nurmiselta, mitä Malmön jäähallin pihamaalla oikein tapahtui tammikuisena iltana 14 vuotta sitten.
Pasi Nurminen teki peliurallaan suomalaista kiekkohistoriaa. Kaudella 2001–02 NHL:ssä debytoinut Nurminen raivasi tiensä joukkueensa Atlanta Thrashersin ykkösvahdiksi maailman parhaassa liigassa. Siihen ei ollut aiemmin kyennyt yksikään suomalainen.

Kaudella 2004–05 NHL:ssä oli työsulku, ja monen muun tähtipelaajan tavoin Nurminen suuntasi Eurooppaan. Hän edusti osan kaudesta Ruotsin kiekkoliigassa pelaavaa Malmö Redhawksia.

Tuon pestin aikana suomalaisvahti nousi Ruotsissa otsikoihin erikoisen episodin yhteydessä.

Ruotsalaislehti Expressen uutisoi tammikuussa 2005, että Malmön joukkueen bussi oli törmännyt seinään Malmön jäähallin pihamaalla joukkueen palattua sinne vieraspelistä. Malmön pelaajat olivat nousseet linja-autosta ja ryhtyneet kantamaan varusteitaan autosta hallin tiloihin.

Ruotsalaislehden mukaan Nurminen oli hypännyt ohjauspyörän taakse, kun bussikuljettajakin oli noussut autosta. Auto oli lähtenyt liikkeelle ja osunut jäähallin toimistorakennukseen.

Episodista on nyt kulunut 14 ja puoli vuotta. Ruotsalaislehti Kvällsposten soitti nyt Nurmiselle ja kysyi, mitä Malmön jäähallin pihamaalla oikein tapahtui tammikuisena iltana. Asiaa kommentoidessaan Nurminen on Kvällspostenin mukaan ”vähäsanainen” ja ”hänellä on pilkettä silmäkulmassa”, eikä hän paljasta vieläkään tarkalleen, mitä tuolloin tapahtui.

– Hahaha, ne ovat huhuja, Nurminen aloitti.

Eli se on vain huhu, että olit osallisena bussiturmassa?

– Haha, nykyisin kutsumme sitä huhuksi. Jotain ehkä tapahtua.

Siitä on kulunut jo pitkä aika, joten etkö voisi kertoa?

– En. Emme kerro koskaan mitään. Mitä tapahtui joukkueen kesken, se tapahtui.

Mutta se pitää paikkansa, että jotakin tapahtui?

– Ei, sitä minä en tiedä, haha.

Malmön peli ei sujunut sillä kaudella, jolla Nurminen pelasi seurassa. Malmö putosi kauden päätteeksi Ruotsin liigasta.

Nurminen loukkaantui tuon kauden jälkeen pahasti ja joutui lopettamaan uransa 2005. Hän voitti peliurallaan mm. MM-hopean ja MM-pronssin. Nykyään Nurminen toimii Lahden Pelicansin liigajoukkueen apuvalmentajana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt