SHL

Expressen: HIFK:n tähtihyökkääjä Joonas Rask siirtyy Ruotsiin

Julkaistu:

SHL
Expressenin mukaan HIFK:n Joonas Rask siirtyy Ruotsiin.
Ruotsalaislehti Expressenin tietojen mukaan jääkiekkoilija, HIFK:n tähtihyökkääjä Joonas Rask on siirtymässä tulevaksi kaudeksi Ruotsin pääsarja SHL:ssä pelaavan Örebron riveihin.

Laitahyökkääjänä pelaava Rask, 29, on edustanut edelliset viisi kautta HIFK:ta. Näistä kahtena viimeisenä kautena hän on toiminut joukkueen varakapteenina.

Savonlinnalaisen SaPKon kasvatti on urallaan edustanut myös muun muassa Ilvestä ja Jokereita. Rask on Nashville Predatorsin seitsemännen kierroksen NHL-varaus vuodelta 2010. Nashvillessä hän pelasi kaksi NHL-ottelua. AHL:ssä hän on pelannut Milwaukee Admiralsin riveissä.

Raskilla on HIFK:n kanssa sopimus ensi kaudesta, mutta sopimuksessa on ulkomaille siirtymisen mahdollistava pykälä.

Kuluvalla kaudella Rask teki SM-liigan runkosarjassa 57 ottelussa tehot 20+18=38. Pudotuspeleissä hänen tehonsa olivat 2+3=5. HIFK:lla on vielä edessään pronssiottelu Tapparaa vastaan. Ottelu pelataan perjantaina Tampereella. Rask on ollut loukkaantumisen vuoksi viime pelit sivussa, joten hänen pelikuntonsa pronssipeliin on arvoitus.

Myös Raskin ketjukaveri Juhani Tyrväinen on mediatietojen mukaan siirtymässä HIFK:sta Ruotsiin. Ruotsalaislehti Norrbottens-Kuriren kertoi viime viikolla, että Tyrväinen siirtyy ensi kaudeksi Luulajaan. Tyrväisellä on kauden 2020 loppuun asti ulottuva sopimus HIFK:n kanssa. Sitä jatkettiin viime kesänä vuodella.

Klo 18.16: Lisätty tieto Raskin loukkaantumisesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt