SHL

SHL

22-vuotias ruotsalaiskiekkoilija kertoi avoimesti masennuksestaan – ”Saatan saada paniikkikohtauksen missä tahansa, koska tahansa”

Julkaistu:

jääkiekko
Jacob Tenemyr pitää taukoa jääkiekosta huolehtiakseen itsestään.
Ruotsalaisjääkiekkoilija Jacob Tenemyr kertoi sunnuntaina kärsivänsä masennuksesta. 22-vuotias laitahyökkääjä jäi viime viikolla sivuun seurajoukkueensa Västervik IK:n toiminnasta.

Tuolloin syyksi kerrottiin ”henkilökohtaiset syyt”.

Nyt Tenemyr päätti taustoittaa asiaa. Hän kirjoitti masennuksestaan pitkästi omalla Instagram-sivullaan.
– Olen tehnyt päätöksen, jonka tiesin aina olevan elämäni vaikein. En olisi voinut kuvitellakaan elämää ilman sitä, mitä rakastan eniten. Elämä ilman jääkiekkoa. Ja nyt olen päättänyt jäädä tauolle määrittelemättömäksi ajaksi. Syy on se, että kärsin masennuksesta. Tai siis elän masennuksen kanssa. Se on osa persoonallisuuttani. Olen tiennyt 12 vuoden ajan, että saatan saada paniikkikohtauksen missä tahansa, koska tahansa. Silloin käyn pelkkää selviytymistaistelua, Tenemyr kirjoittaa Instagramissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen tuhlannut rahani, juonut kännit keskellä viikkoa, vaikken ole uhkapeliaddikti tai kärsi alkoholiongelmista.

Tenemyrin mukaan hän koki aiemmin, että jääkiekon maskuliinisuus teki asiasta avautumisesta entistä vaikeampaa.

– Ympäristö ja kulttuuri ovat sellaisia, että koko ajan on oltava kova. Se tekee puhumisesta entistä vaikeampaa, koska kuka tätä ymmärtäisi? Nyt, kun istun tässä, minusta tuntuu paremmalta kuin koskaan. Asiasta avoimesti puhuminen oli pelastukseni. Myönsin asiat perheelleni, ystävilleni, pelikavereilleni ja ennen kaikkea itselleni. Meidän pitää puhua enemmän mielenterveysasioista yhteiskunnassa, ennen kaikkea urheilun maailmassa.

Tenemyr on saanut joukkueeltaan ja pelikavereiltaan tukea myös julkisuudessa ulostulonsa. Hän toivoo, että pystyy käynnistämään aiheesta laajemman yhteiskunnallisen keskustelun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nuori kiekkoilija on IK Oskarshamnin kasvatti. Hän on edustanut aikuisurallaan Oskarshamnin ja nykyseuransa Västervikin lisäksi Kiruna IF:ää ja Tyringe SoSS:ää.

Hän on pelannut ammattilaisuransa Ruotsin toiseksi ja kolmanneksi ylimmillä sarjatasoilla. Viime kaudella hän teki Kiirunassa uransa ennätyspisteet 13+22=35 kolmannella sarjatasolla ja siirtyi Allsvenskanissa pelaavaan Västervikin täksi kaudeksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt