SHL

SHL

Huippukiekkolijan ura päättyi aivovammaan – joutui syömään masennuslääkkeitä

Julkaistu:

JÄÄKIEKKO
Harmittomalla törmäyksellä harjoituksissa vakavat seuraukset.
Norjan jääkiekkomaajoukkueen entinen kapteeni Ole-Kristian Tollefsen joutuu lopettamaan uransa. Kiekkoilija kertoo päätöksestään viimeisen seuransa Färjestadin verkkosivuilla.

Viime vuoden helmikuussa Tollefsen törmäsi harmittomassa tilanteessa harjoituksissa omaan pelaajaan. Puolustaja sai tilanteessa aivotärähdyksen.

Tollefsen kertoo keskustelleensa lopettamisesta ensimmäisen kerran viime keväänä yhdessä seuran lääkintähenkilöstön kanssa.

– Se oli kummallinen tapaaminen. Me istuimme ja sitten me kaikki kolme itkimme. Sama tilanne oli silloin, kun kerroin ruokapöydässä siitä lapsille, Tollefsen kertoo,
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tollefsen kertoo, että aivotärähdyksen oireena hän masentui.

– Olin niin alamaissa, että aloin syödä masennuslääkkeitä. Niitä ei ole kovin hyvä käyttää kovin pitkään ja luovuin niiden käytöstä.

33-vuotias puolustaja ehti urallaan pelata kahdet olympialaiset ja kuudet A-tason MM-kisat. Tollefsen pelasi Pohjois-Amerikassa ensin juniorisarja WHL:ssä ensi kaksi kautta ja sen jälkeen yhden vuoden farmisarjoissa, kunnes NHL:n ovi aukeni. Norjalainen edusti Columbus Blue Jacketsia ja Philadelphia Flyersia yhteensä viiden kauden ajan.

NHL-uran jälkeen Tollefsen palasi Eurooppaan ja pelasi Ruotsissa seitsemän kautta, ensin kaksi Modossa ja sitten viisi Färjestadissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt