SHL

SHL

Ensin valmentajan lapsi, sitten joukkueen kapteenin – ruotsalaisseurassa kamala tilanne: ”Kyyneleet virtasivat pelaajilla”

Julkaistu:

SHL
Malmö Redhawksin kapteenin Erik Forssellin ja apuvalmentaja Jesper Mattssonin perheissä on vakavat sairaustapaukset.
Ruotsin SHL:ssä pelaavan Malmö Redhawksin kapteeni Erik Forssell pelasi viimeksi 16. marraskuuta kotiottelussa Brynäsiä vastaan. Kaksi päivää myöhemmin seura kertoi kipparin olevan sivussa henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Nyt seura kertoi järkyttävän syyn Forssellin poissaololle.

– Malmö Redhawksin kapteeni Erik Forssell on ollut perhesyiden vuoksi sivussa viime peleistä. Hänen 9-vuotias tyttärensä on sairastunut syöpään. Nyt hän pitää toistaiseksi taukoa jääkiekosta, seura kertoo tiedotteessaan.

Malmö Redhawksin urheilujohtaja Patrik Sylvegårdilla oli ääni pettää, kun hän kertoi Kvällspostenille Forssellin tilanteesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Emme alkuun tienneet, kuinka vaarallinen tilanne oli. Mutta nyt on selvinnyt, että se on pahanlaatuinen kasvain, Sylvegård jatkaa.


Forssell ei ole joukkueen ainoa jäsen, joka on ollut sivussa lähipiirin sairastumisen vuoksi. Aiemmin seura kertoi apuvalmentaja Jesper Mattssonin olevan myös sivussa 13-vuotiaan poikansa vakavan sairauden, aplastisen anemian eli luuydinkadon vuoksi.

– Lyhyesti kyse on siitä, että Oliverin luuydin ei tuota veren punasoluja tai verihiutaleita, Mattsson kertoi lehdelle.

Sylvegård kertoo joukkueen käyneen läpi rankkoja aikoja.

– Se on niin epätodellista, että kaksi joukkueen jäsentä joutuu käymään läpi tällaista. Siitä ei ole pitkä aika, kun istuimme pukuhuoneessa ja itkimme, kun Mattssonin poika sairastui. Nyt olemme käyneet läpi saman Erikin tyttären kohdalla. Kyyneleet virtasivat pelaajilla. Tämä on niin epäoikeudenmukaista.

– Ajatuksemme ovat Erikin luona, mutta tätä on vaikeaa käsitellä. Silti se hitsaa samaan aikaan joukkuetta yhteen. Meidän pitää vain jatkaa eteenpäin ja sen me aiomme tehdä – pelata jääkiekkoa.

Forssellin ollessa sivussa Malmö Redhawksin kapteenina toimii Robin Alvarez.


Alvarez on kolme kuukautta vanhan Philip-pojan isä. Hän korostaa perheen merkitystä.

– Kun tällaista tapahtuu, huomaa perheen olevan kaikkein tärkein. Lajin julkikuva on aika kova ja suorituskeskeinen, jossa kilpaillaan koko ajan. Kun saamme kuulla tällaisia asioita, se herättää ajatuksia. Perhe on tärkeämpi kuin kaikki se, mikä tapahtuu jäällä, Alvarez lisää.

Malmö Redhawks pelasi aikanaan Malmö IF:n nimellä. Tuolloin seura voitti Ruotsin mestaruuden vuosina 1992 ja 1994. Suomalaispelaajista Raimo Helminen pelasi joukkueessa kummallakin mestaruuskaudella, Timo Blomqvist ensimmäisellä ja Mikko Mäkelä jälkimmäisellä. Nykyään Malmö Redhawksia edustaa suomalaispelaajista Tuukka Mäntylä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt