SHL

SHL

20-vuotias kiekkolupaus löytyi kuolleena – tyttöystävä avautui Ruotsia järkyttäneestä tragediasta

Julkaistu:

Jääkiekko
Jääkiekosta tuli henkireikä nuorelle Moa Wernblomille, kun hänen poikaystävänsä menehtyi traagisesti.
Ruotsalaisia kiekkopiirejä ravisteli viime huhtikuussa järkyttävä suru-uutinen, kun vain 20-vuotias maalivahti Markus Olsson löytyi hukkuneena satama-altaasta.

Olsson oli Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Hockeyallsvenskanissa pelaavan Modon maalivahti. Ennen kuolemaansa Olsson oli ollut viettämässä iltaa ravintolassa. Hänen ruumiinsa löydettiin suuretsintöjen jälkeen heti katoamisen jälkeisenä päivänä.

Poliisin käsityksen mukaan Olssonin kuolema oli onnettomuus, johon ei liittynyt ulkopuolisia.

Olssonin tyttöystävä, jääkiekkoilija Moa Wernblom on nyt kertonut raskaan kokemuksen käsittelemistä Hockeysverige.se -sivustolle antamassaan haastattelussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

19-vuotias Wernblom on naisten maajoukkueen kynnyksellä oleva lupaava jääkiekkoilija, joka siirtyi täksi kaudeksi uuteen seuraan Linköpingiin. Ennen siirtoaan hän edusti Modoa.


Wernblomin sopimus Linköpingiin oli allekirjoitettu jo ennen kevään surullista tapausta.

– Se (Olssonin kuolema) tulee olemaan aina mukanani. Mutta jääkiekko on joka tapauksessa ollut minulle tärkeä pakopaikka.

– Se on henkireikäni. Kun tulen hallille, voin ajatella vain jääkiekkoa ja unohtaa muut asiat. Jääkiekon pelaaminen on edelleen hauskaa, eikä sen lopettaminen käynyt koskaan mielessäni, Wernblom kertoi sivustolle.

Wernblomilla on vahva kiekkotausta. Hänen isänsä, entinen ammattikiekkoilija Magnus Wernblom lukeutuu Modon legendoihin. Moa Wernblomin sisarukset Lukas ja Wilma ovat myös vahvasti lajin parissa.

Moan kiekkoura jatkuu kuluvan kauden jälkeen Yhdysvalloissa: hän kertoi haastattelussa tehneensä esisopimuksen yliopistokiekon pelaamisesta Mainen yliopiston kanssa.

Lähde: Hockeysverige.se

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt