SHL

SHL

Lehti listasi ruotsalaisseuran kaikkien aikojen pelaajat – Jarmo Myllys ykkösenä, mukana myös tuntemattomampia suomalaisia

Julkaistu:

SHL
Ruotsin jääkiekon pääsarjassa pelaava Luleå HF juhli 40-vuotistaivaltaan viime viikolla.
Luleå HF juhli viime viikolla 40-vuotistaivaltaan. Sen kunniaksi ruotsalaislehti Aftonbladet (maksumuurin takana) listasi seuran 20 kaikkien aikojen pelaajaa.

Listalla on lukuisia suomalaispelaajia, joista osa on vähemmän tuttuja monille jääkiekon seuraajille. Aftonbladetin arvion mukaan seuran kaikkien aikojen paras pelaaja on Jarmo Myllys. Leijonien monivuotinen luottovahti juhli Luleån riveissä vuonna 1996 Elitserienin mestaruutta. Se on toistaiseksi Pohjois-Ruotsin ylpeyden ainoa mestaruus.

– Rocktähden aura, sai kaikki lapset haluamaan maalivahdiksi. 35 nollapeliä, kaksi maalia ja 17 syöttöä, Myllystä mm. luonnehditaan.

Myös Luleån fanit muistivat Myllystä tifossaan.Sijalla kolme listauksessa on Veli-Matti Ruisma, joka on vähemmän Suomessa tunnettu nimi. Ässien kasvatin pelaajaura päättyi keväällä 1988. Luulajassa hyökkääjä pelasi kaudet 1981–85, joista viimeisen Elitserienissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pelasi niin kauniisti ja älykkäästi. Ei koskaan kansainvälinen tähti, mutta harvalla muulla on yhtä paljon merkitystä Luleålle. Fiksu sentteri nosti Luleån huippujoukkueeksi. Teki 64 pistettä 35 pelissä, kun Luleå nousi Elitserieniin.

Pelaajauransa jälkeen Ruisma työskenteli lukuisten kiekkoilijoiden arvostamassa tehtävässä – Isomäen jäähallissa kentänhoitajana.

Sijalla kuusi on Mika Nieminen, joka pelasi Luulajassa kaudet 92–95. Mestaruuskausi jäi Niemiseltä Luulajassa kokematta.

– Iso sentteri, joka laittoi kaikki Luleån fyysiset testit uusiksi. Maailmanluokan pelaaja, joka takoi 1,19 pisteen keskiarvolla per peli. Voitti MM-kultaa Suomen riveissä, mutta (urheilupomo) Lars ”Osten” Bergström laittoi hänet pois ennen mestaruuskautta. ”Ostenin” mielestä hänellä ei ollut oikeanlaista luonnetta.

Sijalla kahdeksan on Timo Jutila. Leijonien kaikkien aikojen tunnetuin kippari pelasi Luleåssa neljä kautta vuosina 1988–92.

– Hyökkäyspäässä Jutila oli maailmanluokkaa. Suomen maailmanmestarijoukkueen kapteeni voitti puolustajien pistepörssin MM-kisoissa jne. Siniviivalla Jutila oli kuningas. Puolustaja, joka pelasi lähes piste per peli keskiarvolla.

Sijalla 18 Ruisman tavoin vähemmän tunnettu suomalaiskiekkoilija. Juha Nurmi, 58, pelasi seurassa kaudet 85–90.

– Ehkä vähän unohdettu. Mutta iso ja pelätty sentteri, joka Niemisen tavoin viiden kauden ajan pelasi lähes piste per peli keskiarvolla.

Pelaaja uran jälkeen Nurmi on työskennellyt vaatealan yrittäjänä.

Viiden listatun pelaajan lisäksi lähelle listausta pääsi myös kaksi kautta 90-luvun alussa Luleåssa pelannut Pauli Järvinen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt