Ruotsalaispelaajan ura päättyi päähän kohdistuneeseen iskuun – puhui ensi kerran voinnistaan: ”En ole enää sama henkilö”

Peter Öbergistä kantaa huolta hänen vaimonsa.

Tämä näky kosketti jäässä makaavan Peter Öbergin perhettä.

SHL:n MoDo:ssa pelannut Peter Öberg, 35, sai puolitoista vuotta sitten rajun iskun päähänsä. Hän jäi HV-71:a vastaan pelatussa ottelussa vastustajan paidassa pelanneen Chris Campolin jyrän alle.

Campolin taklaus lennätti Öbergin jään pintaan. Hän makasi jäällä aikansa ennen kuin hänet talutettiin pukukopin puolelle. Campoli sai taklauksestaan kymmenen ottelun pelikiellon.

Nyt Öberg on avautunut ensimmäisen kerran kokemistaan seurauksista taklauksen jälkeen.

– En ole sama henkilö, kuin olin ennen tapahtunutta, Öberg sanoi Aftonbladetin artikkelissa.

Öbergin uran päättänyt taklaus oli jo kuudes aivovamma hänen urallaan. Viimeisimmän iskun jälkeen hän on kuntouttanut itseään.

– Aiemmin olen ollut toiveikas muutaman päivän tai viikon jälkeen, mutta en tällä kertaa. Ensimmäistä kertaa jouduin sanomaan, että voi paska.

– Se on ollut raskasta, kun haluaisi pelata ja viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa, mutta kun on niin väsynyt ettei voi.

Öberg talutettiin jäältä pukukopin puolelle.

Öbergin avopuoliso Lina Åström kirjoitti Facebookiin tekstin, jossa heidän poikansa halusi lähettää tekstiviestillä terveisensä isälleen nähtyään hänet jäällä.

– Mahtavaa, että olet elossa, koska rakastan sinua niin paljon, Åström kertoo pojan sanoneen.

Kotiin päästyään Öberg vietti useamman viikon perheensä kellarissa, koska ei sietänyt valoa.

– Tiedän, mitä minun pitää tehdä, että tunnen oloni hyväksi. Joillekin asioille olen todella herkkä, mutta kaikki on suhteellista.

– Olen kiitollinen, että jokapäiväinen elämäni sujuu.

Öberg pelasi urallaan 466 ottelua Ruotsin pääsarjassa ja teki 32+61=93 pistettä. Sarjaporrasta alempana hänelle kertyi 132 ottelua.

Hyökkääjä pelasi myös KalPa:ssa viisi ottelua kaudella 2008-2009.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?