SHL

SHL

Juhamatti Aaltonen putosi vilttiin Ruotsissa – asiantuntija: ”Jos niin käy, lähtöpassit ovat ainoa vaihtoehto”

Julkaistu:

jääkiekko
Kiekkoasiantuntija Sanny Lindström hämmästelee Juhamatti Aaltosen tilannetta Röglessä.
Mailataituruudellaan läpi uransa hurmannut Juhamatti Aaltonen siirtyi kesällä HIFK:sta takaisin Ruotsin pääsarjaseura Rögleen. Aaltonen edusti Rögleä myös kaudella 2012–13.

Suomalainen on tällä kaudella tehnyt viidessä ottelussa tehot 1+4. Piste per peli-tahti kätkee alleen kuitenkin muita ongelmia. Aaltosen plus-miinus -lukema on peräti seitsemän osuman verran pakkasella.

Lauantaina kierroksella Karlskronaa vastaan Aaltonen sai katsomokomennuksen.

– Menimme tällä joukkueella tänään, hän ei ollut ainoa, joka ei pelannut. Halusimme vahvan puolustusesityksen ja onnistuimme siinä, valmentaja Anders Eldebrink kertoi ottelun jälkeen Expressenin mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Röglen puolustus paransi, hyökkäys ei. Joukkue hävisi lopulta rankkareilla Karlskronalle 2–1.

Asiantuntija: Pallo nyt Aaltosella

Penkityksestä käynnistyi Ruotsissa kohu, sillä Leijonissa ja KHL:ssäkin pelannut Aaltonen palasi Ruotsiin täksi kaudeksi tähtipelaajana. Hän on joukkueensa kovapalkkaisimpia pelaajia.

Expressenin ja CMoren asiantuntija Sanny Lindström kirjoitti aiheesta Expressenissä. Hän pitää tilannetta kestämättömänä.

– Rögle lähetti selvän viestin pelaajilleen penkittämällä tähtensä Juhamatti Aaltosen. Kysymys on, onko tämä kestävää pitkällä aikavälillä. En usko, että joukkue paranee penkittämällä parhaat pelaajat. Siitä huolimatta joskus tähden penkittäminen lähettää tiukan viesti joukkueelle. Kukaan ei ole turvassa, Lindström kirjoittaa.

Omalla, kauteen 2012–13 päättyneellä pelaajaurallaan Lindström pelasi mm. yli 400 Ruotsin pääsarjaottelua ja myös paljon maaotteluja, joukossa MM-kisapelejä. Hän kertoo Aaltosen tilannetta vastaavia esimerkkejä oman uransa varrelta ja jatkaa, että pallo on nyt Aaltosella.

– Röglessä syntyy kestämätön tilanne, jos Aaltonen on jatkossakin viltissä. Kovapalkkaisen tuontipelaajan pitäminen joukkueen ulkopuolella ei ole paras mahdollinen ratkaisu. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Aaltonen käsittelee tilanteen. Palaako hän jäälle voimalla ja vimmalla, vai onko ego saanut liian kovan iskun? Jos vastaus kallistuu vähänkään jälkimmäiseen, niin lähtöpassien antaminen Aaltoselle on ainoa vaihtoehto.

Lindström uskoo, että Aaltonen pelaa jälleen Luulajaa vastaan torstaina.

– Uskon, että hän tarvitsi tällaisen herätyksen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt