SHL

SHL

Tomi Kallio on Frölundan seurahistorian menestyksekkäimpiä pelaajia – säännöt estävät kuitenkin paidan jäädytyksen

Julkaistu:

SHL
Yhdeksän kautta seurassa, kaksi mestaruutta ja mestaruuden ratkaissut maali ei riitä Frölundalle.
Tammikuussa 40 vuotta täyttänyt Tomi Kallio on kovassa iskussa kotoisessa SM-liigassa. TPS:n kapteeni on kauden kuudessa pelaamassaan ottelussa nakuttanut pisteet 4+4 ja on ennen torstain pelejä koko sarjan pistepörssissä jaetulla kärkisijalla.

Kallio pelasi pitkän uran Ruotsissa, joista yhdeksän ensimmäistä kautta göteborgilaisseura Frölundassa ja neljä viimeistä Växjö Lakersissa. Kallion entinen ketjukaveri Frölundan ajoilta, Niklas Andersson, saa lokakuussa suuren kunnian, kun hänen paitansa numero 24 nostetaan Scandinavium-hallin kattoon Göteborgissa. Sen sijaan Kallion numeroa 71 ei sinne nosteta, vaikka ruotsalaislehti Göteborgs-Postenin mukaan moni seuran kannattaja näkisi sen mielellään siellä.

Syy on Kallion kannalta harmillinen. Frölundan omien sääntöjen mukaan kattoon voidaan nostaa vain vähintään kymmenen kautta seurassa pelanneiden pelaajien paidat. Kalliolta uupuu yksi kausi. GP:n mukaan Kallio toivoisi itsekin poikkeusta tai sääntömuutosta.

– Tuntuu mukavalta kuulla tällaista puhetta, mutta asia ei ole minun päätettävissäni. Sääntöjen mukaan täytyy pelata tietty määrä vuosia. Se on aika paljon. Minusta sääntöjä pitäisi muuttaa, mutta ei vain minun takiani. Nykyään on hyvin harvinaista pelata 10 vuotta samassa seurassa. Joskus tuntuu, että kolme vuotta samassa seurassa on pitkä aika, Kallio sanoo lehdelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niklas Anderssonin paita nostetaan kattoon 21. lokakuuta. Kalliota ei tuolloin nähdä Scandinaviumissa, sillä TPS pelaa samaan aikaan Hakametsässä Ilvestä vastaan.

Kallio on Frölundan seurahistorian kolmanneksi paras pistemies. Hän iski runkosarja ja pudotuspelit yhteenlaskettuna 515 ottelussa hurjat 427 pistettä. Pudotuspelipisteissä hän on yhä seuran tilastoykkönen: 82 ottelua ja 79 pistettä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt