SHL

SHL

Ruotsalaislehti selvitti kiekkoilijoiden palkkoja: Suomalaistähden ansiot kalpenevat SM-liigan palkkakuninkaille!

Julkaistu:

SHL
Tuomas Kiiskinen jää kauaksi SM-liigan palkkakuninkaiden ansioista.
Ruotsalaislehti Aftonbladet on selvittänyt (juttu on maksumuurin takana) Ruotsissa pelaavien kiekkoilijoiden sekä sikäläisten kiekkopomojen palkkoja.

Lehden selvitys perustuu Ruotsin verottajalle jätettyihin vuoden 2017 veroilmoituksiin.

Länsinaapurin pääsarjassa SHL:ssä kiekkoilevista suomalaisista kovatuloisin on Växjön hyökkääjä Tuomas Kiiskinen. Kuopiolaislähtöinen Kiiskinen tienaa 1 018 000 kruunua eli 106 000 euroa.

Muista suomalaisista Linköpingin puolustaja Kristian Näkyvä on ansainnut noin 84 000 euroa ja Brynäsin hyökkääjä Juuso Ikonen 61 000 euroa eli vähän alle SM-liigapelaajan keskipalkan, joka on noin 67 000 euroa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomea vuoden 2012 MM-kisoissa edustaneen Kiiskisen ansiot kalpenevat SM-liigan palkkakuninkaille. Tuoreimpien, vuoden 2015 palkkatietojen mukaan SM-liigan kovapalkkaisin pelaaja oli tuolloin HIFK:ssa pelannut Tomas Zaborsky, joka tienasi 321 000 euroa.

Urheilulehden tuoreen selvityksen mukaan SM-liigan tämän kauden palkkakunkku on Kärppien Lasse Kukkonen, joka tienaa asiantuntija-arvioiden mukaan 280 000 euroa.

Aftonbladetin selvityksen mukaan SHL:n kovapalkkaisin kiekkoilija on Röglen jenkkihyökkääjä Jack Connolly. Hänen ansionsa ovat 238 000 euroa, eli yli 40 000 euroa vähemmän kuin Kukkosen palkka.

Ruotsalaislehden lukemista puuttuvat mm. pelaajien eläke- ja urheilurahastot, joista verot maksetaan vasta peliuran jälkeen, kun rahoja nostetaan rahastosta pois.

Systeemi on sama kuin Suomessa, jossa urheilijarahastoon saa laittaa korkeintaan 50 prosenttia palkasta tai enintään 100 000 euroa. Ruotsissa rahastointisummalle ei ole ylärajaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt