SHL

SHL

Taas uusi häirintätapaus – ruotsalainen naistoimittaja paljastaa jääkiekkoilijan törkeän tempun

Julkaistu:

Jääkiekko
Naistoimittajien häirintä on hyvin yleistä urheilumaailmassa.
Kolme naispuolisen urheilutoimittajan häirintätapausta on noussut tapetille viime aikoina.

Viimeisin tapaus tuli julkiseksi, kun ruotsalaisen SVT:n toimittaja Lovisa Giertta kertoi kohtelustaan viime kaudella pelatun SHL-ottelun jälkeen.

– Olin tekemässä erään pelaajan live-haastattelua ottelun jälkeen. Silloin yksi hänen joukkuekavereistaan riisui kaikki vaatteensa. Hän katsoi minuun koko ajan, joten hän varmasti näki, kuinka epämukavaksi hän teki oloni. Lopulta hän oli täysin alastomana aivan vieressäni, Giertta kertoi Expressenille.

Giertta kertoi punastuneensa, kun taas pelaajan joukkuekaverit nauroivat ympärillä tilanteelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olin shokissa. Kuvittele, että naisurheilija riisuutuisi miesreportterin edessä. Sitä ei koskaan tapahtuisi.

Gierttan mukaan naisurheilutoimittajien häirintä on hyvin yleistä. Hän kertoo saavansa ainakin kerran kuussa kommentteja ulkonäöstään ja sukupuolestaan pelaajilta tai muilta urheiluvaikuttajilta.

Vain pari viikkoa ruotsalaisen televisiokanavan Kanal 9:n reportteri Isabel Boltenstern joutui häirinnän kohteeksi Ajaxin ja Manchester Unitedin välisessä Euroopan liigan finaaliottelussa.

Hän oli tekemässä lähetystä stadionin ulkopuolella, kun tuntemattomat miehet yrittivät toistuvasti suudella häntä kameran edessä.Jos video ei näy, katso se täältä.

Boltenstern työnsi miehet pois, mutta joutui lopulta tekemään työnsä poliisien vieressä saadakseen olla rauhassa.

Hän kertoi tapauksesta Twitter-tilillään.

– Mikä helvetti noissa miehissä on vikana? Heitä oli neljä kuuden minuutin aikana!

– ”Tuo tyttö on innoissaan kun suutelen häntä, on hänen onnen päivänsä!” Vain poliisin vieressä saa tehdä työnsä rauhassa. Se on hiton väsyttävää.

Myös tenniksen Ranskan avoimissa todistettiin ikävää tapausta, kun ensimmäisen kierroksen ottelunsa hävinnyt Maxime Hamou käyttäytyi törkeästi suorassa tv-lähetyksessä. Hamou suuteli ja halasi väkisin Eurosportin toimittajaa Maly Thomasta.Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Hamou sai tapauksen vuoksi lähtöpassit turnauksesta. Myös Eurosportin studiossa olevien miesten käytös on puhuttanut. He naureskelivat Hamoun toiminnalle.

– Se meni liian pitkälle. Mutta mielestäni pitäisi keskustella myös toimittajan kollegoiden käytöksestä studiossa. Se on iso ongelma, Lovisa Giertta sanoi Expressenille.