Suomalaispuolustajalta hirvittävä virhe – suurseura putosi SHL:stä, tuhannet ihmiset itkivät - SHL - Ilta-Sanomat

Suomalaispuolustajalta hirvittävä virhe – suurseura putosi SHL:stä, tuhannet ihmiset itkivät

Otso Rantakari tammikuussa.

Julkaistu: 2.4.2016 1:05

Otso Rantakarin karmea virhe johti MoDon putoamiseen Ruotsin jääkiekon pääsarjasta SHL:stä.

Liigakarsinnan 7. ottelun jatkoaika... Tilanne se, että jatkoaikamaalin tekijä pelaa ensi kaudella pääsarja SHL:ssä, hävinnyt sarjaporrasta alempana.

Sitten MoDon suomalaispuolustajalle Otso Rantakarille sattuu karmaiseva virhe. Rantakari on tuomassa kiekkoa ylös, mutta Leksandin Brock Montpetit saa riistettyä kiekon Rantakarin lavasta siniviivalla perin helposti.

Montpetit pääsee läpiajoon, jonka päätteeksi hän veivaa kiekon maaliin ja Leksandille 4–3-vierasvoiton. Leksand nousee erittäin dramaattisten vaiheiden jälkeen ensi kaudeksi SHL:ään, MoDon karuna kohtalona on – Rantakarin helpon kiekonmenetyksen jälkeen – pudota Hockeyallsvenskaniin.

Se den vilda glädjen när @Leksands_if gör det omöjliga och kämpar sig till en SHL-plats! #twittpuck #lifse https://t.co/g58aSp41YU— TV4 Sport (@TV4Sport) April 1, 2016

Montpetitin maalin jälkeen käytännössä koko Örnsköldsvikin täpötäysi jäähalli itki. Leksandin pelaajat ja fanit itkivät unelman täyttymisestä ja noususta, kotijoukkue MoDon fanit itkivät epäuskosta, järkytyksestä, surusta... Kaikista lohduttomimmin itki Rantakari matkalla pois jäältä ja vielä vaihtopenkilläkin pitkän aikaa.

Leksandin ihme

Seitsemäs liigakarsintapeli oli Leksandilta suoranainen ihme. MoDo johti ottelua vielä kahdeksan minuuttia ennen loppua 3–1 ja voitti ottelun laukaukset peräti 50–18!

Ilari Filppula oli syöttämässä MoDon kaikkia kolmea maalia. Rantakari sai syöttöpisteen MoDon 3–1-johtomaaliin.

Sinnikäs Leksand tuli tasoihin vain 52 sekuntia ennen loppusummeria hakiessaan maalia kuudella pelaajalla ilman maalivahtia.

– Tämä on uusi Miracle on Ice, voittomaalin tehnyt Montpetit sanoi Sportbladetille.

– Se oli elämäni pisin läpiajo. Ehdin kelata varmaan 20 kertaa, mitä minun pitäisi tehdä, Montpetit kuvaili noin 19 metrin matkaa siniviivalta maalille.

– Tämä on joukkue, joka ei anna periksi tai kuole koskaan! Se on ainoa tapa kuvata tätä joukkuetta. Olimme viimeisenä Hockeyallsvenskanissa, nousimme pudotuspeleihin ja nyt löimme MoDon, vaikka hävisimme kaksi ensimmäistä ottelua surkealla maalierolla (kahden ensimmäisen ottelun maalit 9–0), Montpetit sanoi.

Peter Forsbergin manageroiman MoDon voittamien kolmen ottelun maalit menivät 16–1.

”Suurinta, mitä olen kokenut”

Leksand oli tosiaan vielä marraskuun puolivälissä koko 14 joukkueen Hockeyallsvenskanin viimeisenä talous aivan kuralla, ennen kuin jyrkkä nousu alkoi.

Ruotsissa arvioidaan, että Montpetitin laukoma maali oli vähintään 45 miljoonan kruunun (4,9 miljoonan euron) arvoinen.

Leksandin toinen sankari oli ratkaisuottelussa MoDon pommituksessa hurjat 47 kertaa torjunut maalivahti Henrik Haukeland.

– Tämä on suurinta, mitä olen kokenut. Tämä on ollut ihan sairas matka, en ole koskaan ollut mukana missään vastaavassa. Me taistelimme ja peitimme laukauksia. Se toi tuloksen. En edes uskonut, että ratkaisumaali on totta. Luulin, että kuvittelin, Haukeland sanoi Sportbladetille.

Leksandin mukana nousuhuuman pääsivät kokemaan keskushyökkääjä Tommi Paakkolanvaara ja varamaalivahti Frans Tuohimaa.

MoDon katkeran putoamisen kokivat Rantakarin lisäksi Filppula sekä Ässissä keväällä 2013 mestaruuden voittanut Shaun Heshka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?