SHL

SHL

Poikittaisella mailalla lyönyttä ruotsalaislupausta epäillään törkeästä pahoinpitelystä – ”Aivan helvetin hullua”

Julkaistu:

SHL
Jakob Lilja joutuu poliisin kuulusteltavaksi.
Linköpingin laitahyökkääjätähti Jakob Liljaa epäillään törkeästä pahoinpitelystä. Poliisi aikoo kuulustella 22-vuotiasta lupausta Malmön Jens Olssonin telomisesta. Asiasta kertoi Expressen.

Välikohtaus sattui viime vuoden maaliskuussa SHL:n nousukarsinnoissa, kun Lilja pelasi vielä Röglen paidassa. Lilja iski Olssonia suoraan takaapäin poikittaisella mailalla niskaan. Videon tapauksesta löydät tästä.

Olsson kiidätettiin tapauksen jälkeen sairaalaan. Hän selvisi ilman pahempia vammoja. Malmön valmentaja Mats Lusth kävi tapauksen jälkeen tulikummana.

– Se oli päällekarkaus. Aivan helvetin hullua, isku suoraan niskaan. En tiedä mitä sanoa, Lusth kiehui.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lilja sai keväällä 10 ottelun pelikiellon tapauksen johdosta, mutta Expressenin mukaan hän voi vielä joutua oikeuden eteen. Pahimmillaan tiedossa voi olla päätyminen telkien taakse. Liljan sikailua tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä. Syytettä ei ole vielä nostettu.

– Me kaikki tiedämme mitä tapahtui ja miten. Tilanteesta on video. Mutta me emme tiedä mitä Lilja ajatteli tai tunsi tilanteen tuoksinnassa, ja sen vuoksi olemme pyytäneet hänet kuulusteltavaksi, syyttäjä Mårten Alvinsson kertoi Expressenille.

Syyttäjä päätti rikostutkinnasta

Syyttäjänvirasto päätti aloittaa oman tutkimuksensa sen jälkeen, kun Ruotsin jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta oli langettanut 10 ottelun pelikiellon. Päätöslauselmassa kurinpitäjä kuvaili tekoa ”pelin ulkopuoliseksi” sekä sen olleen ”täysin tarpeeton ja epäkunnioittava.”

– Mailanisku suojaamattomaan niskaan asettaa pelaajan suureen loukkaantumisvaaraan, kurinpitovaliokunta tähdensi Expressenin mukaan.

Tiistaina kävi ilmi, että syyttäjä on pyytänyt Malmön käräjäoikeutta nimeämään Liljalle oikeusavustajan. Pelaajaa ei vielä epäillä rikoksesta, mutta sitä pidetään muodollisuutena.

– En olisi pyytänyt hänelle oikeusavustajaa jos en olisi aikeissa ilmoittaa hänelle rikosepäilystä, Alvinsson kertoo.

Syyttäjä Alvinsson ei osannut vielä kertoa Expressenille epäilläänkö Liljaa pahoinpitelystä vai törkeästä pahoinpitelystä.

– Lopullinen rikosnimike selviää esitutkinnassa.

Iskun kohde Olsson on hämillään syyttäjän päätöksestä tutkia Liljan toimia. Myös Olssonia ja tapauksen silminnäkijöitä kuullaan.

– Hän on jo saanut rangaistuksensa, ja minä ainakin olen jättänyt tapauksen taakseni. En kanna kaunaa. En olisi uskonut, että tämä olisi vielä näin pitkälle. En ole tehnyt mitään sen eteen, että asia vietäisiin viranomaisille.

Lilja siirtyi täksi kaudeksi Linköpingiin ja on tehnyt 42 ottelussa tehot 10+6. Hän on edustanut Ruotsia alle 17-, 18- ja 20-vuotiaiden maajoukkueissa. Häntä ei ole varattu NHL:ään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt