SHL

SHL

Kuin elokuvasta: Sofie, 18, saa koulutanssiaisiin kavaljeerikseen NHL-hyökkääjän

Julkaistu:

jääkiekko
Mathias Tjärnqvist pelasti nuoren naisen illan Ruotsissa.
18-vuotias Sofie Ruther koki elämänsä yllätyksen, kun Malmön tähtipelaaja Mathias Tjärnqvist ilmoittautui hänen kavaljeerikseen koulun tanssiaisiin.

Ängelholmissa sijaitsevassa Valhall Collegessa opiskelevalla Rutherilla on Downin oireyhtymä. Sofien oli määrä mennä koulun kevättanssiaisiin yksin, sillä kaikille muille luokkatovereille oli löytynyt jo oma tanssipartneri.

Sofien isä Joakim päätti siirtyä tuumasta toimeen ja soitti ystävälleen Tjärnqvistille. He eivät olleet jutelleet vuosiin, mutta kiekkotähti ei epäröinyt vastata isän pyyntöön.

–  Sanoin heti: päivänselvää, minkä värinen hänen pukunsa on? Jotta voisin pukeutua asiaankuuluvasti, Tjärnqvist kertoi Expressenin mukaan.

Miehet tunsivat toisensa Tjärnqvistin äidin kautta, joka oli opettaja Sofien esikoulussa. Eräänä päivänä koulussa oli pulaa opettajista, joten Mathias pyydettiin apuun. Tuolloin hän tapasi ensi kertaa Sofien.

– Hänenlaisiaan ihmisiä on yksi miljoonassa, iloitsi isä-Joakim.

Sofien isällä on yhä tallessa kuva neljävuotiaasta Sofiesta Tjärnqvistin polvella esikoulussa. Viikon kuluttua he tanssivat yhdessä.

– Siitä on varmasti 14 vuotta. Voi sanoa, että löysimme toisemme siellä, Tjärnqvist jatkoi.

– Minusta tämän tekeminen oli ihan ilmiselvää. On tärkeää antaa ihmisille jotain takaisin. Muistan, miten iloinen olin itsekin, kun joku seisoi tukenani.

Ruther opiskelee koulussa ravintolalinjalla, ja aloittaa kesäkuussa vuoden mittaisen työharjoittelujakson.

36-vuotias kiekkotähti pelasi viime kaudella Malmössä. Viime vuosikymmenellä vyölle kertyi 173 NHL-ottelua Dallasissa ja Phoenixissa. Valtaosa ammattilaisvuosista on vierähtänyt Djurgårdenissa. Hän voitti Ruotsin maajoukkueessa MM-hopeaa 2003 ja 2004.

Asiasta ensimmäisenä kertoneen Helsingborgs Dagbladetin haastattelussa Tjärnqvist oli riemuissaan mahdollisuudesta elää lukiolaisen elämää jälleen hetken ajan.

– On aivan mahtavaa päästä kokemaan tanssiaiset uudestaan. En epäröinyt hetkeäkään.

Tjärnqvist ei ole ainoa, joka on illasta innoissaan.

– Hän on ystävällinen, mukava ja söötti. Olen odottanut iltaa kauan, ja siitä tulee todella kivaa, Sofie kertoi.

Iloinen nuori nainen lisäsi, että hän uskoo juhlista tulevan juuri sellaiset kuin mistä hän on haaveillut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt