SHL

SHL

Fredrik Norrena pohtii paluuta Suomeen

Julkaistu:

Veteraanimaalivahti Fredrik Norrena lähestyy Elitserienin ennätystä nollapelien määrässä.
Växjö Lakersin maalia vartioiva Fredrik Norrena keikkuu Ruotsin jääkiekkoliigan kärkikaartissa nollapelien määrässä. Hän on hyvillään maajoukkuetauosta.

- Nyt on hyvä hetki kerätä voimia. Kropan täytyy saada levätä, sillä tässä on aika viimesillä menty pari viikkoa. Neljä viime viikkoa olivat kolmen pelin viikkotahtia, 39-vuotias Norrena naurahtaa.

Norrenan mielestä joukkueen kausi on kääntynyt hyväksi huonon alun jälkeen.

- Siinä tuli valmentajanvaihdokset ja kaikki, mutta me ollemme nousseet mukaan pudotuspelitaisteluihin, ja enempää ei voi vaatia tuollaisen startin jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Norrenalla oli heti kauden alusta tarkoitus olla tilastojen kärjen tuntumassa.

- Mutta sitten yksi stinkkeri, niin kuin NHL:ssä sanotaan, pilasi tilastoni (8 päästettyä maalia Linköpingiä vastaan syyskuussa). Onneksi olen päässyt taas mukaan kilpailuun. Nyt täytyy vain pitää jalat maassa ja tehdä kovasti töitä.

Elitserienin kaikkien aikojen maalivahtitilastossa Norrena on toisena 43:lla nollapelillään (runkosarja ja pudotuspelit). Edellä on vain legenda, runsas vuosi sitten lento-onnettomuudessa kuollut Stefan Liv (45). Norrena myöntää, että tilastot toki lämmittävät mieltä, sillä liigassa on aika monta reilusti häntä enemmän otteluita pelannutta maalivahtia.

- Mikä on itselle tärkeää on se, että ulkomaalaisista molareista olen pelannut eniten minuutteja (tällä kaudella 1 759.38).

Norrena tietää, että häneltä vaaditaankin muhkeita minuutteja, ja sen takia hän on Växjössä.

- Mutta olen pystynyt vastaamaan siihen huutoon, ja se lämmittää mieltä. Fiilis on hyvä ja jatketaan hommia.

Viime keväänä Linköping antoi Norrenalle potkut. Uusi työ löytyi Växjöstä, ja Norrena solmi vuoden mittaisen sopimuksen.

- En ole uskaltanut ajatella tulevaisuutta kovin pitkälle. Yritän vain selvitä jouluun asti, hän vitsailee.

Norrena kertoo katsovansa tulevaisuutta tämän kauden jälkeen, jos peli käy ja terveys säilyy.

- Jos Suomesta löytyy kiinnostusta, niin sekin on varteenotettava vaihtoehto tässä tilanteessa, koska vanhin lapsi on jo yläasteella. Meidän täytyy miettiä kokonaisuutta. En sulje mitään pois, mutta enempää en uskalla sanoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat