SHL

SHL

Entinen SM-liigapakki avautui painajaisestaan: uhkailua, turvamiehiä, pelkoa...

Julkaistu:

Turun Palloseuran ex-puolustaja elää nyt kiekkouransa synkintä jaksoa.
Kaikki sai alkunsa 27. maaliskuuta, jolloin tukholmalainen Djurgården kohtasi Elitserienin karsintasarjassa Timrån. Timrå voitti ottelun maalein 3-2 ja liigahistorian menestyneimpiin seuroihin lukeutuva Djurgården alkoi luisui kohti alempaa sarjaporrasta.

Katastrofaalinen pudotus varmistui lauantaina, kun Djurgården hävisi Leksandille 0-2 ja menetti mahdollisuutensa nousta karsintasarjassa kahden parhaan joukkoon.

Timrå-ottelun voittomaaliin johtaneista tapahtumista alkoi amerikkalaispuolustaja Kyle Klubertanzin uran murheellisin jakso. Timrå upotti voittomaalin TPS:ssä kauden 2008-2009 pelanneen Klubertanzin räikeän virheen seurauksena, eikä puolustaja ole saanut virhettään anteeksi.

Djurgårdenin fanit ovat hakeneet syntipukkia ja löytäneet sellaisen Klubertanzista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Tätä on jatkunut jo liian pitkään. Tunnen olevani yhteiskunnan pahin vihollinen, Klubertanz avautui piinaviikostaan Aftonbladetille.

Fanien uhkailu on mennyt niin pitkälle, että Klubertanz on joutunut hankkimaan turvamiehet avukseen.

- Ymmärrän, että tämä (sarjasta tippuminen) on rankkaa, mutta kun pitää vilkuilla selän taakse ja pelätä henkensä puolesta... Tämä on mennyt liian pitkälle, kun asuntoni ulkopuolella pitää olla turvamies öisin, jos fanit tulevat perääni. Se on hullua.

Yksi asia Klubertanzin oloa kuitenkin helpottaa: hänen perheensä ei ole enää Ruotsissa. Puolustajan vaimo ja lapsi olivat Ruotsissa mukana, mutta lähtivät takaisin Yhdysvaltoihin runkosarjan päätyttyä ja Djurgårdenin jäätyä pudotuspelien ulkopuolelle.

- Olen todella onnellinen siitä, että he ovat kotona, eivätkä joudu käymään tätä läpi kanssani. Tämä olisi saattanut olla heille aika kamalaa.

Klubertanz on saanut kokea Tukholmassa sen, miten nopeasti fanien takki kääntyy. Vielä kaudella 2009-2010 hän oli Djurgården-kannattajien suosiossa iskettyään 55 runkosarjaottelussa tehot 12+19.

Turun Palloseurassa Klubertanz pelasi 51 ottelua ja teki niissä tehot 5+7. Pudotuspeleissä hän niittasi kahdeksassa pelissä kolme osumaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt