Poliisilta muistutus Vastaamon uhreille: Antakaa lausuma

Lausuman antaminen ei ole sama asia kuin rikosilmoituksen tekeminen.

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto paljastui lokakuussa 2020.

9.3. 18:44

Helsingin poliisi kehottaa Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron ja kiristyksen uhreja lokakuulta 2020 antamaan lausuman, jos nämä eivät ole sitä vielä tehneet.

– Sähköisen lausuman antaminen on vaatimus sille, että henkilö pysyy mukana rikosprosessissa ja saa mahdollisuuden esittää vaatimuksensa asiassa, Helsingin poliisi muistuttaa.

Lausuman edellytyksenä on asiasta tehty rikosilmoitus. Molemmat tehdään poliisin sähköisessä asiointipalvelussa osoitteessa poliisi.fi.

Poliisi ei lähetä tietoturvasyistä suoraan kehotuksia rikosilmoituksen tekemiseen. Jos sähköpostitse tulee kutsu poliisin nimissä tehdä rikosilmoitus tai antaa lausuma, viestissä olevaa linkkiä ei tule klikata. Kyseessä on huijaus.

Helsingin poliisi sanoo saaneensa Vastaamoon liittyen 6500 rikosilmoitusta. Valtakunnallisesti rikosilmoituksia on tehty yli 23 000. Poliisin arvion mukaan edelleen noin 10 000 ilmoitusta on tekemättä.

Poliisi epäilee Julius Kivimäkeä alias Aleksanteri Kivimäkeä Vastaamoon kohdistuneesta törkeästä tietomurrosta ja sitä seuranneesta törkeästä kiristyksestä sekä törkeästä yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Kivimäki on parhaillaan vangittuna Suomessa, ja poliisin tutkinta asiasta on kesken. Oikeudenkäynnin alkamisajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?