Säkylän kunta kertoo joutuneensa kyber­hyökkäyksen kohteeksi

Kunta kertoo havainneensa hyökkäyksen sunnuntai-iltana.

20.12.2022 8:49

Säkylän kunta kertoo Facebook-sivuillaan joutuneensa kyberhyökkäyksen kohteeksi.

Säkylän kunnanjohtajan Teijo Mäenpään mukaan hyökkäys havaittiin kunnan oman it-seurantajärjestelmän avulla sunnuntai-iltana.

– Meillä on kunnan palkkalistoilla kaksi IT-asiantuntijaa. Avuksi on hankittu myös ulkopuolista vahvaa osaamista, Mäenpää kertoo.

Kunnanjohtajan mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa kuka tai mikä voisi olla kyberhyökkäyksen takana. Mäenpää kertoo, että asiasta on tehty rikosilmoitus.

Osa kunnan omista tietojärjestelmistä on hyökkäyksen takia pois käytöstä. Konkreettiset vaikutukset kuntalaisten elämään ovat Mäenpään mukaan pienet, vaikka hyökkäyksen aiheuttaman tietoliikennekatkoksen kestosta ei vielä tässä vaiheessa ole tietoa.

– Työ jatkuu sen eteen, että tilanne palaa normaaliksi.

Tiedossa ei ole, että kunnan asiakkaiden tietoja olisi joutunut ulkopuolisten haltuun.

Satakunnan maakunnassa sijaitsevassa Säkylässä asuu noin 6 500 ihmistä. Säkylässä sijaitsee myös Porin prikaati, joka on Suomen maavoimien suurin yksittäinen joukko-osasto ja yksi maavoimien kolmesta valmiusyhtymästä.

Porin prikaatissa koulutetaan sotilaita kriisinhallintatehtäviin ympäri maailman. Porin prikaatissa koulutuksen saa myös Suomen kansainvälinen valmiusjoukko.

Mäenpään mukaan kunta ei ole ollut erikseen yhteydessä Porin prikaatiin hyökkäyksestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?