Tarkista koneesi: Windows kannat­taa päivit­tää nyt

Heinäkuun korjausten joukossa on yksi, joka koskee jo hyökkäysten kohteeksi joutunutta haavoittuvuutta.

Windows päivittää itsensä, mutta voit vauhdittaa prosessia käsipelillä.

14.7.2022 11:50

Microsoft julkaisi tiistai-iltana heinäkuun tietoturvakorjaukset. The Hacker Newsin mukaan mukaan mahtui yksi haavoittuvuus, jota vastaan alettiin hyökätä jo ennen korjausten saapumista.

Kyseinen CVE-2022-22047 -nimeä kantava aukko mahdollistaa käyttöoikeuksien korottamisen Windows-käyttöjärjestelmässä niin, että esimerkiksi tietoturvatyökaluja voidaan kytkeä pois päältä ja hyökkäystä voidaan levittää.

Microsoft ei kerro yksityiskohtia hyökkäyksistä, joten tekijät tai kohteet ovat toistaiseksi pimennossa. Krebs on Security -blogin mukaan tämän tyyppisiä aukkoja käytetään tyypillisesti hyväksi, kun kohteen sisälle on jo päästy jollakin toisella tavalla.

Lue lisää: Päivitä koneesi: Venäjä ja Kiina hyökkäävät Windowsin haavoittuvuuteen

Haavoittuvuus kantaa luokitusta tärkeä. Tätä ylempänä ovat Microsoftin luokituksessa kriittiset haavoittuvuudet, joita korjattiin neljä kappaletta. Kriittinen luokitus tarkoittaa, että haavoittuvuudella on mahdollista ajaa koodia uhrin tietokoneessa ilman että käyttäjää harhautetaan tekemään jotakin.

Kaiken kaikkiaan korjaukset poistavat Windowsista ja lukuisista muista Microsoftin tuotteista yhteensä 84 haavoittuvuutta.

WINDOWS-KÄYTTÄJÄ saa korjaukset automaattisesti, jos Windowsin oletusasetuksia ei ole muutettu. Nopeammin saat ne kirjoittamalla Windows 10:n alapalkin hakuun Windows Update, valitsemalla Windows Updaten asetukset ja painamalla Tarkista päivitykset. Käynnistä tietokone uudelleen päivitysten lataamisen jälkeen, mutta tallenna ensin mahdolliset keskeneräiset työt.

Windows Update saattaa tarjota sinulle Windows 11 -käyttöjärjestelmää. Siihen ei ole vielä pakko siirtyä, sillä Windows 10 saa tietoturvakorjauksia lokakuuhun 2025 asti. Jossain vaiheessa päivitys Windows 11:een muuttuu kuitenkin maksulliseksi.

Windows 11:ssä pääset päivityksiin painamalla näppäimistön Windows-painiketta, valitsemalla avautuvan valikon oikeasta yläkulmasta Asetukset ja klikkaamalla sitten Windows Päivitä aukeavan ruudun vasemmasta reunasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?