Verkkokauppa.comin nimissä kiero huijaus – katso itse

Facebookin ja Instagramin käyttäjiä huijataan mainoksilla.

Huijaukset nousevat suomalaisten Instagram- ja Facebook-syötteisiin.

20.1. 21:37

Verkkokauppa.com varoittaa sen nimissä Facebookissa tehtävästä huijauksesta, jossa yritetään varastaa ihmisten luottokorttitietoja.

Suomalaisten Facebook- ja Instagram-syötteeseen nousevissa, Verkkokauppa.comin logolla varustetuissa mainoksissa levitetään huijausarvontaa, jossa väitetään kaupan myyvän 100 kappaletta Samsungin qled-televisioita 3 eurolla.

Mainoksessa olevaa linkkiä ei tule klikata. Se vie verkkosivulle, joka pyrkii varastamaan luottokorttitiedot. Tietojen varastaminen johtaa yleensä kuukausimaksulliseen tilausansaan.

Verkkokauppa.com muistuttaa, ettei se pyydä koskaan kilpailuissaan ihmisten luottokorttitietoja, eikä voitoista tarvitse maksaa toimituskuluja.

Nyt nähty huijaus on ostettu mainos, mikä kertoo Facebookin kyvyttömyydestä tunnistaa petollista materiaalia mainoksissa.

Tarkempi syynäys paljastaa, että verkkokauppa-sana ei ole kirjoitettu latinalaisilla kirjaimilla.

Mainosta tarkemmin katsomalla erottaa, että ”Verkkokauppa Onlinen” nimi on kirjoitettu latinalaisia aakkosia muistuttavilla kyrillisillä aakkosilla. Tämä auttaa kiertämään Facebookin petostentunnistusrutiineja.

Merkkien manipulointi ei ole aivan uusi hämäystaktiikka. Sitä on nähty jo useamman vuoden ajan, mutta se ei ole menettänyt tehoaan.

Lue lisää: Nyt on ovela huijaus: Näyttää aivan Googlen verkko-osoitteelta – muttei ole

Verkkokauppa.com käyttää monen muun kauppiaan tapaan virallisen tilinsä yhteydessä Facebookin vahvistusmerkkiä eli pientä sinisessä pallossa olevaa V-kirjainta. Muut Facebook- tai Instagram-tilit eivät ole aitoja.

Lue lisää: 5 tärkeää asiaa – näistä tiedät, onko Facebook-sivu huijaus

Petollisilla tileillä on myös usein aitoa muistuttava nimi, kuten Verkkokauppa.com-Suomi, Verkkokauppa.com:Oulu, Verkkokauppa.com.[piste perässä], Verkkokauppa.com-kilpailu, _verkkokauppacom tai Vorkkokaupppa.com.

Verkkokauppa.comin nimissä lähetetään myös petollisia sähköposteja, joiden otsikoita ovat olleet muun muassa ”Kiitos tilauksestasi! No. 31276809420”, ”Tilauksesi on valmiina noudettavaksi - 31276809420”, ”Tämä ei voi olla totta” ja ”Tarkista onko nimesi listalla...”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?