Microsoft korjasi hyökkäyksissä käytetyn haavoittuvuuden, koskee myös Windows 11:tä - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Päivitä Windows – hyökkäykset käynnissä

Microsoft julkaisi korjauksia isolla kädellä, ja paikkauksia sai myös uusi Windows 11. Jo hyökkäyksissä käytetty haavoittuvuus löytyy siitäkin.

Microsoft julkaisi Windows 11:n ensimmäiset korjaukset sen ilmestymisen jälkeen lokakuun 5. päivänä.

13.10. 10:53

Windows-käyttöjärjestelmässä on haavoittuvuus, jota käytetään aktiivisesti kyberhyökkäyksissä. Tietoturvayhtiö Kaspersky Labin mukaan kiinalaiseksi uskotun valtiollisen IronHuskyksi kutsutun ryhmän hyökkäyksessä on pyritty vakoilemaan laajasti tietotekniikkayrityksiä, sotateollisuuden ja puolustusalan yrityksiä sekä diplomaattisia tahoja.

Haavoittuvuudella tietokoneisiin on ujutettu tietoja varastava MysterySnail-haittaohjelmaa. Microsoftin mukaan aukko koskee useita Windowsin versioita uusin Windows 11 mukaan lukien.

Kyseinen aukko on yksi niistä, jotka Microsoft juuri paikkasi osana tiistai-illalla julkaistuja lokakuun tietoturvakorjausten kokoelmaa. Kaikkiaan yhtiö paikkasi 71 haavoittuvuutta eri tuotteistaan, ZDNet laskee. Se on enemmän kuin syyskuussa.

Lue lisää: Windows on syytä päivittää välittömästi – toimi näin

Windows 11 sai myös muita paikkauksia, jotka ovat ensimmäiset käyttöjärjestelmälle julkaistut sen ilmestymisen jälkeen lokakuun 5:ntenä.

Hyökkäyksissä käytetyn aukon lisäksi Microsoft korjasi Windowsin eri versioistaan kolme sellaista haavoittuvuutta, jotka ehtivät jo tulla yleiseen tietoon aikaisemmin. Niihin ei ole kuitenkaan tiettävästi vielä hyökätty.

Windows päivittää oletuksena itsensä automaattisesti, mutta tavallisen käyttäjän voi olla paikallaan tarkistaa tärkeiden päivitysten asentuminen ja tarvittaessa käynnistää niiden asennusprosessi itse.

Tämä tapahtuu yksinkertaisimmin kirjoittamalla Windowsin alapalkin hakuun Windows Update, valitsemalla Windows Updaten asetukset ja painamalla Tarkista päivitykset. Päivitysten lataamisen jälkeen tietokone tulee käynnistää uudelleen.

Huomaa, että näin tekemällä Windows Update saattaa ehdottaa uuden Windows 11:n asentamista. Älä tee sitä, jos et ole vielä käyttöjärjestelmästä vakuuttunut. Windows 10 saa tietoturvakorjauksia vielä neljän vuoden ajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?