Asenna Windowsin korjaus: 6 aukkoon hyökätään jo

Microsoftin korjauspakettiin mahtuu kuusi haavoittuvuutta, joita käytetään jo hyväksi.

Pahantekijät ovat jo liikkeellä.

9.6.2021 10:48

Microsoft julkaisi tiistaina illalla joukon tietoturvakorjauksia. Kaikkiaan 50 paikatun haavoittuvuuden joukossa on kuusi Windows-aukkoa, joihin isketään jo maailmalla.

Asiasta uutisoivat esimerkiksi ZDNet ja The Hacker News. Microsoft ei kertonut yksityiskohtia hyökkäyksistä, mutta osasta tiedetään jonkin verran. Yhden aukon raportoinut Google epäilee, että sen takana on kaupallinen hyökkäyskeinoja myyvä yritys.

Tietoturvayhtiö Kaspersky Labin mukaan kahta muuta aukkoa on käytetty osana Chrome-selaimeen iskevää hyökkäysketjua, joka kohdistui useita yrityksiä vastaan huhtikuussa. Tekijänä oli entuudestaan tuntematon taho, jota kutsutaan nimellä PuzzleMaker.

Puolet näistä kuudesta aukosta koskettaa vain Windowsin palvelinversioita. Kaiken kaikkiaan 5 haavoittuvuutta 50:stä on kriittisiä eli kaikista uhkaavimpia. Loput 45 ovat luokitukseltaan pykälää alempana.

Lue myös: Massiivinen määrä laitteita vaarassa – wifistä löytyi 12 haavoittuvuutta

Korjaukset koskevat Windowsin lisäksi muun muassa Officea, Edge-selainta ja SharePoint Serveriä. Aukkojen raportointiin osallistui myös suomalainen tietoturvayhtiö Nixu.

Windows päivittää itse itsensä, jos oletusasetuksiin ei ole koskettu. Voit kuitenkin varmistaa paikkausten asentumisen heti kirjoittamalla Windows 10:n alareunan hakuun Windows Update ja valitsemalla Windows Updaten asetukset.

Avautuvassa valikossa paina Tarkista päivitykset -nappia. Windows saattaa alkaa ladata uusia päivityksiä, joiden asentaminen edellyttää tietokoneen käynnistämistä uudelleen. Saatat myös nähdä valikossa ilmoituksen, että päivityksiä on saatavilla ja niiden alla Lataa-napin. Sitä painamalla asennus alkaa.

Windowsin Tarkista päivitykset -napin takaa löytyy tietoturvapäivitysten ohella mahdollisuus asentaa Windows 10:n uusin 21H1-versio. Jos et halua tätä vielä tehdä, älä klikkaa sen asennuksen käynnistävää nappia, joka on erillään muista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?